2018-03-01 16:21:40
Φωτογραφία για Στοιχειωμένο εργοστάσιο στη Βαρκελώνη μεταμορφώνεται σε εντυπωσιακή έπαυλη
Λίγο έξω από την Βαρκελώνη, υπήρχε αυτό το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο δομικών... υλικών και τσιμέντου. Οι εγκαταστάσεις του χρονολογούνται από την πρώτη περίοδο εκβιομηχάνισης της Καταλονίας, λίγο μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ έπαψε να λειτουργεί το 1973.

Ο αρχιτέκτονας Ricardo Bofill και η ομάδα του ανέλαβαν να δώσουν ξανά ζωή στα παλιά σιλό με τις εκατοντάδες υπόγειες σήραγγες και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, με ένα ασφαλώς διαφορετικό όσο και ξεχωριστό concept.

To αποτέλεσμα είναι η άκρως designάτη La Fabrica, μια πολυτελής κατοικία που εκτείνεται στα εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα των παλιών εγκαταστάσεων.

Ο Bofill ξεκίνησε τη δημιουργία από τα έξω προς τα μέσα. Αρχικά λοιπόν φρόντισε να διαμορφώσει τους κήπους, με γρασίδι να τοποθετείται σχεδόν σε κάθε σημείο των εξωτερικών χώρων και αργότερα να ενσωματώνονται ευκάλυπτοι και φοίνικες, ελιές αλλά και φυτά αναρρίχησης που προσδίδουν ένα ιδιαίτερο ύφος καθώς συναντούν τους τοίχους των κτιρίων.


Στη συνέχεια έκανε τις προσθήκες του σχεδόν στα μισά κτίρια (τα άλλα μισά έμειναν ανέγγιχτα ανάμεσα στην τεχνητή ζούγκλα του κήπου), διατηρώντας πάντοτε το industrial ύφος τους.

Μία από τις κύριες παρεμβάσεις του ήταν η δημιουργία μεγάλων παραθύρων, ώστε ο χώρος να λούζεται από φυσικό φως.

Ως επί το πλείστον επιλέχθηκαν έπιπλα αποικιακού στυλ για το κομμάτι της κύριας κατοικίας.

Στους χώρους της La Fabrica, ο Bofill μετέφερε και τα γραφεία της εταιρείας του, επιλέγοντας ωστόσο πιο μοντέρνα έπιπλα για την διαμόρφωσή τους.

Ασφαλώς, όπως κάθε Καταλανός που σέβεται τον εαυτό του, σε αρκετά σημεία έχουν γίνει παρεμβάσεις που παραπέμπουν στον Antonio Gaudi.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ