2018-03-01 17:38:31
Φωτογραφία για Υπόθεση Koriopolis: Oι ποινές των καταδικασθέντων για τους στημένους αγώνες - Kαταδίκη 58 ατόμων από 5 μήνες έως και 10 χρόνια - Όλοι ελεύθεροι!
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε τις ποινές για την υπόθεση Kariopolis - Οι ποινές που μοιράστηκαν ξεκινούν από τους 5 μήνες έως και τα 10 χρόνια και 10 μήνες, ενώ όλοι οι καταδικασθέντες είναι ελεύθεροι Η μεγαλύτερη ποινή επιβλήθηκε στον Γ. Τσακογιάννη (10 χρόνια και 10 μήνες και χρηματική ποινή). Από εκεί και πέρα, ποινές καθείρξεως και χρηματικές ποινές επιβλήθηκαν στους περισσότερους καταδικασθέντες για ξέπλυμα.

Στους υπολοίπους καταδικασθέντες για διάφορα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης (κατά περίπτωση μετατρέψιμες ή με τριετή αναστολή) με τη μικρότερη να ξεκινά από τους 5 μήνες.

Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις, επιβάλλοντας κατά περίπτωση περιοριστικούς όρους σε όσους καταδικάσθηκαν με ποινή κάθειρξης.

Συνολικά από τους 84 κατηγορουμένους καταδικάσθηκαν οι 58, με ποινές κάθειρξης να έχουν επιβληθεί σε 10 άτομα.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ:

- Στον Αχιλλέα Μπέο (πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για δωροδοκία-δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, η οποία είναι εξαγοράσιμη.

- Στον Γιώργο Τσακογιάννη (πρώην ιδιοκτήτης Ηλιούπολης) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 ετών και 10 μηνών (δεν έχει γίνει γνωστό αν θα του δοθεί αναστολή ή θα οδηγηθεί στη φυλακή) για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή, με τους επίμαχους αγώνες να είναι οι εξής: Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Ηλιούπολη-Εθνικός.

- Στον Γιάννη Κομπότη (πρώην ιδιοκτήτης Λεβαδειακού) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4.

- Στους Γιώργο Μποροβήλο (πρόεδρος Αστ. Τρίπολης, Super League Σουρωτή) και Δημήτρη Μπάκο (ιδιοκτήτης Αστ. Τρίπολης) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες: Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα - Αστερας Τρίπολης, Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός Βόλου.

- Στους Αβραάμ Παπαδόπουλο (ποδοσφαιριστής), Κώστα Μενδρινό (πρώην ποδοσφαιριστής) και Γιάννη Παπαδόπουλο (πρώην υπάλληλος ΕΠΟ) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή για για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’εξακολούθηση.

- Στον Νίκο Παντέλη (προπονητής) επιβλήθηκε τετραετής φυλάκιση με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. της κατοικίας του υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

- Στον Μιχάλη Νικολόπουλο (πρώην ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης) επιβλήθηκε τετραετής φυλάκιση με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. της κατοικίας του υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

- Στον Αγγελο Τραυλό (μάνατζερ) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών (εξαγοράσιμη) για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Οι ποινές στους υπόλοιπους κατηγορούμενους:

Βασίλης Καρακούλιας (πράκτορας): 7 χρόνια και 2 μήνες συνολική κάθειρξη

Ανδρέας Δημόπουλος (πράκτορας): 8 χρόνια και 2 μήνες συνολική κάθειρξη

Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής): 7 χρόνια και 2 μήνες

Βασίλης Γεωρτσιάκος (παίκτης στοιχήματος): 8 χρόνια και 2 μήνες

Θανάσης Ντότσης (μάνατζερ): 7 χρόνια και 2 μήνες

Μάκης Σιδηρόπουλος (ποδοσφαιριστής): 7 χρόνια

Μιχάλης Τζιβελέκης (πρώην ποδοσφαιριστής): 6 χρόνια και 2 μήνες

Μαρία Βυθοπούλου: 6 χρόνια και 2 μήνες

Γιώργος Τσεκερίδης: 7 χρόνια και 2 μήνες

Γιώργος Πουλόπουλος: 3ετής φυλάκιση με τριετή αναστολή

Στάθης Προβατίδης (ποδοσφαιριστής): 3ετής φυλάκιση με τριετή αναστολή

Πέτρος Ρουτζιέρης (προπονητής): 3ετής φυλάκιση με τριετή αναστολή
eviazoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ