2018-03-01 17:34:28
Φωτογραφία για Η επαρχιώτισσα «μίνι Μέρκελ» που ακούει φανατικά AC/DC
Η εκλογή της Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ στη θέση της γενικής γραμματέως του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ της δίνει το προβάδισμα για την διαδοχή της Μέρκελ, δικαιώνοντας έτσι τον χαρακτηρισμό «μίνι Μέρκελ» που της έχουν προσδώσει τα γερμανικά ΜΜΕ.

Συνδυάζοντας τον κοινωνικό συντηρητισμό με τις αριστερόστροφες οικονομικές απόψεις, η 55χρονη Κραμπ-Κάρενμπαουερ (ή «ΑΚΚ», όπως την αποκαλούν για συντομία) αποτελεί στενό σύμμαχο της Άνγκελα Μέρκελ, αν και μέχρι σήμερα δεν είχε κάνει το μεγάλο βήμα στην πολιτική της καριέρα, παραμένοντας πρωθυπουργός του μικρού κρατιδίου του Ζάαρλαντ. Όμως τώρα αναλαμβάνει τη θέση που είχε η Μέρκελ προτού ανελιχθεί σε καγκελάριο της Γερμανίας, και μοιάζει έτοιμη να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή.

«Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή του καθενός που δεν είναι πια αρκετό να δείχνεις με το δάχτυλο και να λες ότι αυτός ή αυτή θα έπρεπε να το κάνει, αλλά πρέπει να απαντήσεις ο ίδιος..
. Αυτός είναι ο λόγος που έθεσα εαυτήν στην υπηρεσία του κόμματος», δήλωσε μετά την εκλογή της η Κραμπ-Κάρενμπαουερ, που από το νέο της πόστο θα αναλάβει την οργάνωση του κόμματος, των προεκλογικών εκστρατειών και των συνεδρίων, θα υποστηρίζει το έργο της Μέρκελ και θα εκπροσωπεί τις απόψεις των Χριστιανοδημοκρατών, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Reuters.

Οι οικονομικές της απόψεις τοποθετούνται μάλλον αριστερότερα του κόμματός της, καθώς είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του κατώτατου μισθού, ενώ το 2013 είχε προτείνει την αύξηση του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης στο 53%. Ωστόσο, σε κοινωνικά ζητήματα έχει καθαρά συντηρητικές απόψεις: είναι κατά των αμβλώσεων, ενώ το 2015 προκάλεσε αντιδράσεις όταν υποστήριξε πως η αναγνώριση των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την αιμομιξία και την πολυγαμία.

Η ίδια πάντως έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει οι Χριστιανοδημοκράτες να μετακινηθούν προς τα δεξιά, παρά τις απώλειες που καταγράφει η παράταξη από το ακροδεξιό κόμμα AfD. Έχει πάντως ταχθεί υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών για όσους μετανάστες αιτούνται άσυλο εξαπατώντας τις αρχές και της πιο αποφασιστικής δράσης ως προς τις απελάσεις.

Είναι επίσης υπέρ της θέσπισης υποχρεωτικών ορίων συμμετοχής γυναικών στα διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων, ενώ δίνει έμφαση στην ψηφιοποίηση και την ενίσχυση των διμερών σχέσεων με τη Γαλλία.

Η Κραμπ-Κάρενμπαουερ έχει ζήσει όλη τη ζωή της στην πόλη Πίτλινγκεν, με πληθυσμό μόλις 20.000 κατοίκων. Είναι γνωστή φαν του ροκ συγκροτήματος AC/DC, περιγράφει τον εαυτό της ως «βιβλιοφάγο» και έχει χελώνες για κατοικίδια.

Η Κραμπ-Κάρενμπαουερ θεωρείται ικανή σε μία σειρά από τομείς, ωστόσο υστερεί σε εμπειρία σε ομοσπονδιακό επίπεδο, καθώς η μόνη της σχετική εμπειρία ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν αντικατέστησε στην Bundestag έναν άλλο βουλευτή για επτά μήνες, προτού χάσει την έδρα της στις εκλογές του 1998.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ