2018-03-01 21:38:27
Φωτογραφία για Κορυφώνεται η πανελλήνια αντίδραση κατά των νέων βιβλίων των θρησκευτικών
ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018 και ώρα 1.00 μ.μ. πραγματοποιείται μεγάλο συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών εναντίων των νέων βιβλίων θρησκευτικών,

που διανεμήθηκαν εφέτος στα Ελληνικά σχολεία με τη μορφή φακέλων μαθήματος και μετατρέπουν το μάθημα από ορθόδοξο χριστιανικό σε θρησκειολογικό και πολυθρησκειακό.

Το συλλαλητήριο – διαμαρτυρία διοργανώνουν η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, η Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ), η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, η Ενωμένη Ρωμηοσύνη και άλλοι φορείς και ενώσεις. Οι διοργανωτές καλούν τον ελληνικό λαό να αντιδράσει στην επιβολή αυτού του χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών, διότι οδηγεί τα ελληνόπουλα στη θρησκευτική σύγχυση, τον αγνωστικισμό και τον συγκρητισμό πλήττοντας καίρια την ορθόδοξη παράδοσή μας.


Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο θα είναι ο κ. Ηρακλής Ρεράκης, Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η χριστομαχία στα νέα θρησκευτικά και οι συνέπειές της στην αγωγή των νέων μας».

Αλλά και στην πόλη μας οι διαμαρτυρίες και οι δυναμικές αντιδράσεις πολλών γονέων μαθητών, ύστερα από σχετικές ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι σύλλογοί τους, καθημερινά αυξάνονται εξαιτίας της μεγάλης αγωνίας τους για τη θρησκευτική αγωγή των παιδιών τους.

Γονείς από πάρα πολλά σχολεία του Αγρινίου και των περιχώρων επέστρεψαν τα νέα βιβλία των θρησκευτικών ως απαράδεκτα στο Υπουργείο Παιδείας. Η επιστροφή των βιβλίων σε περισσότερα από 8 σχολεία οργανώθηκε από τους Συλλόγους Γονέων, οι οποίοι τα συγκέντρωσαν σε κούτες, όπως φαίνεται και από τις δημοσιευμένες φωτογραφίες, και τα απόστειλαν ομαδικά στο Υπουργείο Παιδείας. Επίσης αρκετοί γονείς επέστρεψαν μεμονωμένα τα βιβλία στα σχολεία των παιδιών τους ή κατευθείαν στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι πρωτόγνωρες αυτές και δυναμικές αντιδράσεις των γονέων προκαλούν έντονο προβληματισμό στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι αναμένουν άνωθεν οδηγίες για τη διαχείριση αυτής της κατάστασης.

Πάντως οι διαμαρτυρόμενοι γονείς συνοδεύουν τα επιστρεφόμενα βιβλία με δηλώσεις τους στις οποίες επικαλούνται την ελληνική και διεθνή νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να αξιώνουν από την Πολιτεία να μορφώνονται τα παιδιά τους σύμφωνα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, δηλαδή σύμφωνα με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Στις ίδιες δηλώσεις καταγγέλλουν τον αντιχριστιανικό και αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα των νέων βιβλίων των θρησκευτικών και απαιτούν να επανέλθει το μάθημα στον ορθόδοξο χαρακτήρα που είχε.

Στην ίδια δήλωσή τους οι Αγρινιώτες γονείς, όπως και πολλοί άλλοι ορθόδοξοι ανά την Ελλάδα, καταδικάζουν την άνιση μεταχείριση των παιδιών τους ως προς το θέμα αυτό σε σχέση με τα παιδιά των θρησκευτικών μειονοτήτων της χώρας μας (μουσουλμάνοι, εβραίοι, ρωμαιοκαθολικοί), που διδάσκονται ανόθευτο το θρησκευτικό τους δόγμα από δικούς τους δασκάλους, που διορίζει το ελληνικό κράτος.

Ακτίνες
thriskeftika
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ