2018-03-02 07:41:16
Φωτογραφία για 2 πειρατικές επιθέσεις σε μια μέρα στα ανοικτά της Νιγηρίας
Οπλισμένοι πειρατές επιτέθηκαν σε δύο πλοία σε διαφορετικές στιγμές στις 24 Φεβρουαρίου στα ανοικτά της ακτής του Bonny.

Στο πρώτο περιστατικό που συνέβη το πρωί κάπου 50 ναυτικά μίλια από την ακτή, αναφέρθηκαν οκτώ οπλισμένοι πειρατές σε ταχύπλοο κυνήγησαν ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Κέντρου Αναφοράς Πειρατείας IMB ενεργοποιήθηκε σύστημα συναγερμού και η ταχύτητα του πλοίου αυξήθηκε, ενώ όλο το μη αναγκαίο προσωπικό μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος του πλοίου. Έγινε επίσης επικοινωνία με το ναυτικό της Νιγηρίας το οποίο ενημέρωσε τον πλοίαρχο για να συναντήσει πολεμικό πλοίο που βρισκόταν σχετικά κοντά. Όταν οι πειρατές πλησίασαν ο καπετάνιος ξεκίνησε ελιγμούς για να τους αποφύγει.

Λόγω της κατάστασης οι πειρατές δεν μπόρεσαν να γαντζώσουν τη σκάλα τους στο πλοίο και απομακρύνθηκαν. Έπειτα το Νιγηριανό ναυτικό συνόδευσε το πλοίο σε ασφαλές μέρος.


Το δεύτερο περιστατικό συνέβη το απόγευμα, όταν πειρατές επιτέθηκαν σε φορτηγό πλοίο κατεψυγμένων προϊόντων. Το πλοίο βρισκόταν περίπου 40 ναυτικά μίλια μακρυά από την θαλάσσια ζώνη ασφαλείας του Bonny.

Αυτή τη φορά αναφέρθηκαν δέκα πειρατές σε ταχύπλοο με αυτόματα όπλα, οι οποίοι κυνήγησαν το πλοίο και άνοιξαν πυρ. Το οπλισμένο προσωπικό ασφαλείας του πλοίου ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα οι πειρατές να απομακρυνθούν.

Το κέντρο IBM ανέφερε πως το πλήρωμα του πλοίου είναι ασφαλές ενώ το πλοίο υπέστη μικρές ζημιές λόγω των πυροβολισμών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ