2018-03-03 09:07:36
Φωτογραφία για Ο χωρισμός… σκοτώνει
Μπορεί η ραγισμένη καρδιά μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου ή ένα χωρισμό να μας σκοτώσει; Κι όμως μπορεί, απαντούν οι επιστήμονες.

Ο πόνος από την εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία ενός γάμου που μόλις διαλύθηκε ή ακόμα χειρότερα την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι πολλές φορές κυριολεκτικά αβάσταχτος για την καρδιά.

«Από τις άμεσες τοξικές επιδράσεις της αδρεναλίνης σε μια έντονα αγχωτική κατάσταση, μέχρι τα φυσικά συμπτώματα της ραγισμένης καρδιάς, το μυαλό και η καρδιά συνδέονται πραγματικά», γράφει η καθηγήτρια καρδιολογίας και χειρουργός Νίκι Σταμπ στο νέο της βιβλίο «Can you die of a broken heart?».

Εκτιμά δε ότι ακόμη κι αν μια καρδιά που πονά και υποφέρει δεν μας σκοτώνει, σίγουρα επιδρά αρνητικά στη φυσική μας ευεξία. «Η προετοιμασία που κάνει το σώμα και το νευρικό μας σύστημα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, είναι πολύ επιβαρυντική για την καρδιά», εξηγεί η δρ Σταμπ.


Η ραγισμένη καρδιά είναι γένους θηλυκού

Η δρ Σταμπ εξηγεί επίσης, ότι οι γυναίκες υποφέρουν πολύ περισσότερο σε σχέση με τους άνδρες. Οι έρευνες σχετικά με το κατά πόσο το διαζύγιο επηρεάζει την καρδιά, έχουν διαπιστώσει ότι οι γυναίκες που βιώνουν την διαδικασία του χωρισμού είναι πιο πιθανό να καταλήξουν με «ραγισμένη καρδιά».

«Αν μελετήσουμε άνδρες και γυναίκες μετά το διαζύγιο, θα διαπιστώσουμε ότι το χτύπημα είναι μεγαλύτερο για τις γυναίκες. Οι άνδρες ξαναπαντρεύονται πιο συχνά και πιο γρήγορα, γεγονός που βοηθά στη συναισθηματική και σωματική υγεία τους, ενώ οι γυναίκες χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να μαζέψουν τα κομμάτια τους», υπογραμμίζει η δρ Σταμπ.

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής για τις διαζευγμένες

Τέλος, η δρ Σταμπ επισημαίνει ότι για τις διαζευγμένες γυναίκες ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής είναι κατά 1,29 έως 1,39 φορές υψηλότερος απ’ ότι για τις έγγαμες γυναίκες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ