2018-03-04 21:02:28
Φωτογραφία για ''Πόσοι Αστυνομικοί άραγε θα απασχοληθούν για την έκδοση αποφάσης για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα''
Η ανάκληση του ρεπό στο προσωπικό τριών διμοιριών στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε την αντίδραση του Ενωτικού Αγωνιστικού Κινήματος Θεσσαλονίκης:

 

Διαβάστε την ανακοίνωση:

 

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστικός οργανισμός-φορέας-συνδυασμός καταγγέλει πως και πάλι σημερα Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, με παράτυπες εντολές, διατάχθηκε η ανάκληση ημερήσιας ανάπαυσης-ρεπό στο προσωπικό τριών (3) διμοιριών της ΔΑΕΘ (2 ΥΑΤ και 1 ΥΜΕΤ Θεσσαλονίκης), παρότι το ρεπό είχε νόμιμα με τον υπηρεσιακό τρόπο ανακοινωθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 βάσει του άρθρου 1 του π.δ. 394/01, χωρίς την απαραίτητη έκδοση της Υπουργικής Απόφασης από το Υπουργείο Εσωτερικών που υποχρεωτικά απαιτείται για ανάκληση ρεπό (άρθρο 2 του π.δ. 394/01 σε συνδυασμό με το άρθρο 12 π.δ. 27/86).

 

Ενώ βέβαια επαναλαμβανόμενη είναι η καταστρατήγηση της διάταξης για την έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας κάθε Παρασκευή για το σύνολο του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ), αφού και πάλι η υπηρεσία εκδόθηκε την προηγούμενη Παρασκευή (2 Μαρτίου 2018) μόνο για το χρονικό διάστημα μέχρι αύριο Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, αντί για μέχρι τη μεθεπόμενη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, δηλαδή εκδόθηκε υπηρεσία μονο για 3 ημέρες αντί για 8 ημέρες, όπως ρητά και ξεκάθαρα προβλέπει η διάταξη του άρθρου 1 του π.δ
. 394/01 όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 173/13, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών προβλημάτων στις οικογένειες εκατοντάδων Αστυνομικών της ΔΑΕΘ.

 

Ενώ βέβαια σε όλα τα παραπάνω και με την επίκληση της έκδοσης της αυριανής δικαστικής απόφασης για τον ποδοσφαιρικό αγώνα «ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», δοθηκε εντολή για την αυριανή (Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018) ανάληψη υπηρεσίας επιπλέον σε δύο (2) Ομάδες Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, από τα Επιτελεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, ενώ από τη μια σίγουρα η εγκληματικότητα του Νομού Θεσσαλονίκης ολοένα και αυξάνεται, ενώ από την άλλη, δυστυχώς, οι περιπολίες όμως ολοένα και συρρικνώνονται και περισσότερο με τα στάσιμα ακίνητα περιπολικά σε σταθερούς στόχους-κτίρια, κατά παράβαση των διατάξεων του π.δ. 141/91.

 

Ως ΕΚΑ Θεσσαλονίκης καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας να παρέμβει άμεσα για την προστασία των εργαζομένων Αστυνομικών από τις καταστρατήγησεις των Κανονισμών και της νομοθεσίας, καθώς και για τη μείωση των Αστυνομικών που θα απασχοληθούν για την έκδοση απόφασης για μία αθλητική συνάντηση και μόνο, καθόσον είναι κάτι που τελικά λειτουργεί σε βάρους του δημόσιου συμφέροντος.

 

Τέλος, καλούμε τους εκλεγμένους Αστυνομικούς στο συνδικαλιστικό κίνημα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης να πράξουν το αυτονόητο ως άμεσα παθόντες και ελεγμένοι, δηλαδή την υποβολή υπηρεσιακών αναφορών παραπόνων προκειμένου και αυτοί να συνδράμουν την προσπάθειά μας για την προστασία των Αστυνομικών των διμοιριών της Θεσσαλονίκης. Εμείς ως ΕΚΑ Θεσσαλονίκης θα είμαστε, σε κάθε περίπτωση, στο πλευρό των Αστυνομικών και δεν θα παρέχουμε καμιά (έμμεση ή άμεση) στήριξη ή ανοχή στους υψηλόβαθμους της ηγεσίας των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης!

 

Θεσσαλονίκη, 4 Μαρτίου 2018

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αλκοόλ: Μυστικά & ψέματα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αλκοόλ: Μυστικά & ψέματα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ