2018-03-26 07:14:24
Φωτογραφία για 10427 - «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός 1921-2009». Νέο βιβλίο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου
Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου εκδίδει, τις αμέσως επόμενες ημέρες, νέο βιβλίο 590 περίπου σελίδων, αφιερωμένο στον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό.

Της έκδοσης προτάσσεται η Πατριαρχική Ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ο οποίος αναφέρεται με πολύ κολακευτικά λόγια προς το πρόσωπο του μακαριστού Γέροντος.

Στη συνέχεια ακολουθεί ο πρόλογος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού (και εκ των πρώτων πνευματικών τέκνων του αοιδίμου Γέροντος) κ.κ. Αθανασίου.

Έτσι επιτέλους γίνεται πραγματικότητα ο διακαής πόθος αρκετών προσκυνητών της Μονής καθώς και άλλων οι οποίοι έχουν ακούσει κάποια πράγματα για τη ζωή και το έργο του Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού.

Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 στις 8:00 μμ θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Την όλη εκδήλωση θα παρουσιάσει ο,  εκ πρώτων πνευματικών τέκνων του οσίου Γέροντος, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης π. Χρυσόστομος Παπαδάκης.


Είναι προσκεκλημένος και θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος Β’. Ο Μακαριώτατος γνώριζε και πολύ εκτιμούσε το μακαριστό Γέροντα αφού ως Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας τον καλούσε να μιλήσει στην Μητροπολιτική του Περιφέρεια καθώς και πληθύς Αγίων Αρχιερέων.

Επίσης θα παρευρεθούν, πλην του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, πνευματικού διαδόχου του μακαρίου Γέροντος, αρχιμ. Εφραίμ, -ο οποίος θα είναι και ένας εκ των κυριοτέρων ομιλητών- και θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση και κάποιοι εκ των Ηγουμένων του Αγίου Όρους.

Από τη μαρτυρική Κύπρο, ιδιαίτερη πατρίδα του αοιδίμου Γέροντος θα παρευρεθούν οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κιτίου κ.κ. Χρυσόστομος, Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος και ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐας εκπροσωπόντας και τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρο.

Τέλος από την Κύπρο θα παρευρεθούν αρκετοί Καθηγούμενοι Ιερών Μονών, ανδρώων και γυναικείων, πνευματικών εγγόνων του μακαρίου Γέροντος.

Το βιβλίο θα εκδοθεί σε δύο μορφές πανόδετο ή χαρτόδετο.

Κάποιος που θέλει να το προμηθευτεί μπορεί να επικοινωνήσει με την Ιερά Μονή στο [email protected] ή στο φαξ 23778-88082
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ