2012-05-31 14:48:05
Φωτογραφία για Πρέβεζα: Σε ετοιμότητα η ομάδα δράσης αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης [video]
Την Τετάρτη το απόγευμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαίδευση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο της ομάδας δράσης της Πρέβεζας αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης.

Την ομάδα που παρακολούθησε το σεμινάριο και έλαβε μέρος στην πρακτική άσκηση αποτελούσαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς της Πρέβεζας, το σωματείο φορτοεκφορτωτών λιμένα Πρέβεζας καθώς και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας η οποία για άλλη μια φορά έδωσε το παρόν σε δραστηριότητα που αφορά το περιβάλλον.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας “Μετόπη Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος” κος Αγγελόπουλος Μιχάλης, εξειδικευμένος τεχνικός σύμβουλος στα θέματα αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, μιλώντας στο pamepreveza.gr είπε ότι το σενάριο ήθελε να υπάρχει μια διαρροή στο εσωτερικό μέρος του λιμανιού της Πρέβεζας. Έτσι το ειδικό τοίχος - φράγμα, το οποίο πάντα θα πρέπει να βρίσκεται σε μια μπαγκαζιέρα έτοιμο προς χρήση ρίχτηκε στην θάλασσα προκειμένου να περιοριστεί μέσα σε αυτό η ποσότητα του καυσίμου που είχε πέσει.


Ο κος Αγγελόπουλος τόνισε επίσης ότι πρώτη φορά σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις είδε τόσα σκάφη να συμμετέχουν στην εκπαίδευση και σε περίπτωση, που το απεύχεται, εάν συμβεί κάτι, όσοι συμμετείχαν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το περιστατικό.

Η όλη επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και αποδείχθηκε ότι η ομάδα δράσης είναι σε ετοιμότητα για να συνδράμει στην περίπτωση θαλάσσιας ρύπανσης.

Συντονιστής της όλης επιχείρησης ήταν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κος Γιάννης Γιαμάς ο οποίος ήταν παρόν καθ’ όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης και ο οποίος μιλώντας στο pamepreveza.gr δήλωσε: “Με αφορμή και την παρ’ ολίγο τραγωδία και βύθιση στο λιμάνι, πριν λίγες μέρες, του σκάφους που μετέφερε λαθρομετανάστες, και το οποίο έφερε αρκετά καύσιμα, η οποία αποφεύχθη έγκαιρα με την παρουσία της πυροσβεστικής, του σωματείου φορτοεκφορτωτών λιμένος, της Λ.Ε.Κ. και του χειριστή του γερανού του Λιμενικού Ταμείου, επισπεύσαμε το σεμινάριο ως προς την θεωρητική πλευρά αλλά και την εκπαίδευση στην πράξη, της ομάδας δράσης για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης του Λιμένος Πρέβεζας.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη εκπαίδευση θα διενεργηθεί και στην ομάδα δράσης της ιδιωτικής επιχείρησης μαρίνας “Κλεοπάτρα” καθώς και στην ομάδα δράσης του λιμένα της Πάργας, επιβλέπον της οποίας θα είναι ο κος Παππάς Ευθύμιος μέλος του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας.

Τέλος όπως μας δήλωσε ο κος Γιαμάς, χρήσιμες μπορούν να φανούν και οι μεγάλες ποσότητες φυκιών που υπάρχουν στο Μονολίθι αφού θεωρητικά μπορούν να συγκρατήσουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου που έρχονται στις ακτές.

pamepreveza.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ