2018-04-22 10:21:33
Φωτογραφία για Κουρουμπλής από την Αλεξανδρούπολη: Ας μην ανάγουμε σε μείζον ζήτημα τις παραβιάσεις των Τούρκων αλιέων


Μία σειρά συναντήσεων με τους θεσμικούς φορείς της Αλεξανδρούπολης είχε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος βρέθηκε και στη Σαμοθράκη. 

Ο κος Κουρουμπλής επισκέφθηκε τον Έβρο με αφορμή το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στο οποίο ήταν προσκεκλημένος ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Στη συνέντευξηΤτύπου που έδωσε μετά το πέρας των συναντήσεων του ο κος Κουρουμπλής άνοιξε μία μεγάλη βεντάλια θεμάτων που αφορούν όχι μόνο την Αλεξανδρούπολη, αλλά γενικά τη Θράκη.

Σημαντική κρίνεται η απάντηση που έδωσε ο κος Κουρουμπλής όταν κλήθηκε να σχολιάσει την παραβατικότητα των τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Θρακικό Πέλαγος, ερώτηση στην οποία απάντησε με την προτροπή "ας μην ανάγουμε το θέμα σε μείζον ζήτημα" και αφού προηγουμένως είχε αναφερθεί στη συνθήκη της Λωζάνης που ορίζει επακριβώς τα ελληνικά σύνορα.

Λιμενική Ακαδημία, LNG και ιδιωτικοποίηση λιμανιού τα θέματα της ατζέντας


Η ολοκλήρωση των επερχόμενων πρυτανικών εκλογών της 22ας Μαΐου είναι κάτι που περιμένει ο κος Κουρουμπλής για τη συνέχιση των διαδικασιών ίδρυσης Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη. Κι αυτό γιατί, το νέο πρυτανικό σχήμα του ΔΠΘ, θα αναλάβει την κατάρτιση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ακαδημίας, την ώρα που η κυβέρνηση θα ασχολείται με το διαδικαστικό κομμάτι της ίδρυσής της, και ο δήμος Αλεξανδρούπολης με την εξεύρεση χώρου για τη φιλοξενία της.

"Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν θα ιδιωτικοποιηθεί, αλλά θα εφαρμόσουμε ευρωπαϊκά μοντέλα αξιοποίησης με υπο-παραχωρήσεις" σχολίασε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Χρήστο Δούκα να σημειώνει ότι σε δύο μήνες ολοκληρώνεται το μάστερ πλαν, το οποίο είναι το "κλειδί" της έναρξης των σχετικών διαγωνισμών για την αξιοποίηση.

Τελευταίο θέμα που έθιξε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κος Κουρουμπλής, ήταν ο σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη. Ως είναι ήδη γνωστό, ο σταθμός θα είναι ο πρώτος του είδους που θα λειτουργήσει στη χώρα μας, και εξ αυτού του λόγου πέρα από το επενδυτικό μέρος, πρέπει να προχωρήσουν και ορισμένες νομοθετικές διαδικασίες για τη λειτουργία του. Αυτές οι διαδικασίες θα προχωρήσουν μέσα στον Μάιο, εξήγησε ο κος Κουρουμπλής. Την ικανοποίηση του από την επίσκεψη, αλλά και τη βεβαιότητα ότι οι δεσμεύσεις Κουρουμπλή θα γίνουν πράξη εξέφρασε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Όπως είπε όταν τον υποδέχτηκε στο γραφείο του, "παρά τις πολιτικές διαφορές" που έχουν μεταξύ τους, στο πρόσωπο του κου Κουρουμπλή βλέπει πάντα έναν αξιόπιστο συνομιλητή. Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Χρήστος Δούκας, παρατήρησε ότι η επίσκεψη Κουρουμπλή στην Αλεξανδρούπολη καταγράφεται στην κρισιμότερη -ίσως- στιγμή για το μέλλον του λιμανιού, αφού πλέον έχει ξεκινήσει η τροχιοδρόμηση των διαδικασιών στην τελική ευθεία. 

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ολοκλήρωσε την περιοδεία του στον Έβρο με επίσκεψη και επαφές στο νησί της Σαμοθράκης.

xronos.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ