2018-05-05 10:06:15
Φωτογραφία για Φλούδα μπανάνας: Τρόποι για να τη χρησιμοποιήσεις!
Οι μπανάνες είναι ίσως το πιο δημοφιλές φρούτο ανά τον κόσμο και αυτό συμβαίνει λόγω της νοστιμιάς του, αλλά και επειδή είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνη Β6, κάλιο κ.α.

Λίγοι, πάντως, γνωρίζουν πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι η φλούδα της μπανάνας, την οποία συνήθως σπεύδουμε να πετάξουμε.

Γενικότερα, τρώγοντας τακτικά μπανάνα θα βοηθήσετε τον οργανισμό στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 και τη διέγερση του νευρικού συστήματος.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη και άλλων σοβαρών ασθενειών όπως η οστεοπόρωση και ο καρκίνος των νεφρών. Αυτό που δε γνωρίζατε για αυτές, είναι πως η φλούδα τους, περιέχει αρκετές ωφέλιμες ουσίες όπως  φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, πρωτεΐνη και βιταμίνη Β.

Αν και πλούσια πηγή ωφέλιμων συστατικών, αυτό που μας κάνει να αποφεύγουμε την κατανάλωση φλούδας από μπανάνα, είναι η πικρή γεύση που αφήνει.


Την επόμενη φορά που θα φάτε το φρούτο μην πετάξετε τη φλούδα, γιατί αν δεν τη φάτε (εδώ που τα λέμε είναι λογικό), υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και θα τους βρείτε αρκετά χρήσιμους.

Λεύκανση δοντιών

Αυτός είναι ο καλύτερος και πιο εύκολο τρόπος για να λευκάνετε τα δόντια σας. Τρίψτε απευθείας στα δόντια το εσωτερικό της φλούδας. 2 λεπτά είναι αρκετά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία 2 φορές την ημέρα και θα παρατηρήσετε πολύ σύντομα τα πρώτα αποτελέσματα.

Αφαιρεί τις μυρμηγκιές

Υπάρχουν δυο τρόποι που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τις μυρμηγκιές. Τρίψετε ελάχιστα λεπτά το εσωτερικό της φλούδας απευθείας στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα ή τοποθετήσετε στο σημείο και δέστε με έναν επίδεσμο. Αφήνετε μέχρι το επόμενο πρωί και σε λίγες μέρες οι μυρμηγκιές θα υποχωρήσουν.

Φυσικό γυαλιστικό

Όπως προείπαμε μπορεί να φανεί χρήσιμη σε πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι να γυαλίσετε τα δερμάτινα έπιπλα του σπιτιού, τα ασημικά, τα παπούτσια κ.α. Τρίψτε το εσωτερικό της φλούδας στα αντικείμενα που θέλετε να γυαλίσετε και στη συνέχεια καθαρίστε με πανί.

Θεραπεύει την ακμή

Η αντιοξειδωτική της δράση θα καταστρέψει τα βακτηρίδια που εμφανίστηκαν στην επιδερμίδα του προσώπου και θα απαλλαγείτε απ’ την ακμή. Τρίψτε το εσωτερικό στο πρόσωπο για 1 λεπτό, επαναλάβετε τη διαδικασία τρεις φορές την ημέρα μέχρι να υποχωρήσει το πρόβλημα.

Κατά των ερεθισμών

Η φλούδα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και μπορεί να σας ανακουφίσει από τον πόνο και τη φαγούρα. Ίδια η διαδικασία και εδώ, τρίβετε την εσωτερική επιφάνεια απευθείας στην ερεθισμένη περιοχή και να είστε σίγουροι πως θα κρατήσει το δέρμα ενυδατωμένο και καθαρό.

Για τις αιμορροΐδες

Τρίψτε το εσωτερικό της φλούδας για 5 λεπτά, μέχρι 4 – 5 φορές την ημέρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν επίδεσμο και να αφήσετε τη φλούδα όλο το βράδυ στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα. Η φλούδα της μπανάνας έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που θα βοηθήσουν να μειώσετε το πρήξιμο και τον πόνο.

Αντιρυτιδική Θεραπεία

Μπορεί να συμβάλει και στην ομορφιά, αφού είναι ιδανική για ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας του προσώπου. Η φλούδα θα κάνει το δέρμα απαλό, ενώ θα εξαφανίσει και τις μικρορυτίδες. Τρίψτε στο πρόσωπο και θα δείτε άμεσα τα εκπληκτικά της αποτελέσματα.

Πιστεύουμε, αυτοί οι λόγοι είναι αρκετοί για να πειστείτε πως δεν πρέπει να πετάτε τη φλούδα από τις μπανάνες, αφού μπορείτε να κάνετε πολλά χρήσιμα πράγματα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
X399 Chipset ετοιμάζει και η Intel
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
X399 Chipset ετοιμάζει και η Intel
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ