2018-05-05 12:43:30
Φωτογραφία για Πάτρα: Εφιάλτης αίματος στην Παραλιακή - Πετροπόλεμος και πυροβολισμοί ανάμεσα σε μετανάστες-Ένας νεκρός, νέες ομάδες και ο «έλεγχος» του Λιμανιού
Η ατμόσφαιρα στην παραλιακή ζώνη μύριζε... μπαρούτι από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ φυλών Αφγανών στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος των εγκαταστάσεων Λαδόπουλου, προδίκαζαν και την συνέχεια.

Έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν έκρυβαν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για τις εξελίξεις και λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκαν.

Λίγο μετά τις 10 ξέσπασε νέος πετροπόλεμος ανάμεσα σε δεκάδες Αφγανούς που κινήθηκαν από την ΑΒΕΞ προς τον «Λαδόπουλο». Μόνο που αυτή τη φορά βγήκαν και πιστόλια. Ακούγονται πυροβολισμοί και ένας Αφγανός (17χρονος κατά τους ομοεθνείς του 20χρονος σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας) πέφτει αναίσθητος και αιμορραγεί λίγα μέτρα πιο μέσα από την κεντρική πύλη της πρώην Χαρτοποιΐας.

Τρόμος παντού. Η κυκλοφορία στην Ακτή Δυμαίων διακόπτεται και μία ομάδα από έξι αστυνομικούς της ΟΠΚΕ κάνει την εμφάνισή της. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με κίνδυνο της ζωής μπαίνουν ανάμεσα στα «πυρά» και απομακρύνουν τις δεκάδες των Αφγανών που βρίσκονταν επίτης Ακτής Δυμαίων προς τις εγκαταστάσεις της ΑΒΕΞ.


Παράλληλα στο σημείο όπου βρίσκεται ο βαρύτατα τραυματισμένος νεαρός φθάνει πλήρωμα ασθενοφόρου και τον παραλαμβάνει για το Νοσοκομείο.

Ακολουθούν σκηνές πανικού. Οιμετανάστες που βρίσκονταν μέσα στις εγκαταστάσεις της Χαρτοποιΐας προσπαθούσαν έντρομοι να κρυφτουν. Να πάνε όσο πιο «βαθιά» γίνεται στα χαλάσματα του εργοστασίου.

Αποφασίζω να μπω μέσα. Η πρώτη εικόνα σοκάρει. Μία λίμνη αίματος και γύρω γύρω πέτρες και λοστάρια. Ήταν το σημείο όπου έπεσε βαριά τραυματισμένος ο νεαρός Αφγανός. Εκείνη την ώρα μαθαίνω πώς έχει ήδη εκπνεύσει στο Νοσοκομείο.

Με πλησιάζουν μερικοί ομοεθνείς του. Μιλώντας «σπαστά» Αγγλικά με ενημερώνουν ότι χτυπήθηκε θανάσιμα από άλλους Αφγανούς που ανήκουν στην φυλή «Παστούν». Μου δείχνουν την φωτογραφία του σε κινητό τηλέφωνο, αλλά στις επίμονες ερωτήσεις για τα αίτια του μακελειού δεν απαντούν.

Συναντώ τον άνδρα της εταιρείας φύλαξης των εγκαταστάσεων. Μου λέει ότι μόλις είδε την επίθεση δεκάδων μεταναστών κινήθηκε προς την πίσω πλευρά του εργοστασίου και δεν είχε σαφή εικόνα για τους επιτιθέμενους.

Και ξαφνικά αστυνομικές «πηγές» επιβεβαιώνουν την πληροφορία ότι εκτός από τον πετροπόλεμο ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Στο εργιοαστάσιο-καταυλισμό φθάνουν πολλοί αστυνομικοί της Ασφάλειας. Απομονώνουν τον χώρο και αρχίζουν τις έρευνες. Πλέον η υπόθεση έχει εξελιχτεί σε ανθρωποκτονία.

Εντοπίζουν κάλυκες και σφαίρες των 9mm. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πυροβολισμοί έπεσαν μέσα από τις εγκαταστάσεις της Χαρτοποιΐας.

Άρα ο νεαρός τραυματίστηκε θανάσιμα από πέτρα, άλλο αιχμηρό αντικείμενο ή από πυροβολισμό; Στο ερώτημα θα απαντήσει ο ιατροδικαστής.

Ωστόσο το συμπέρασμα είναι τρομακτικό. Η κατάσταση στην παραλιακή ζώνη γίνεται πλέον επικίνδυνη. Φαίνεται πως έχουν αφιχθεί στην Πάτρα νέες ομάδες μεταναστών, μιας και δεκάδες άλλοι έχουν απομακρυνθεί από αστυνομικούς προς κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Οι νέες αφίξεις φαίνεται πως συνθέτουν νέες ομάδες, εξαιρετικά πιο επικίνδυνες. Με όπλα και σφαίρες στην κατοχή τους, επιχειρούν να ελέγξουν την κατάσταση στην παραλιακή ζώνη. Οι λόγοι; Οι περισσότεροι εκτιμούν πως είναι οικονομικοί. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που υποστηρίζουν την εκδοχή της διαμάχης μεταξύ φυλών.

Έχουν όντως την σημασία τους οι λόγοι. Όμως στην ουσία προκύπτει τι έχουμε νέα δεδομένα, δυστυχώς πολύ πιο σοβαρά στην παραλιακή. Διότι και στο παρελθόν το ρεπορτάζ έχει καταγράψει αιματηρά γαγονότα και άλλη ανθρωποκτονία σε διαμάχες μεταξύ μεταναστών.

Μόνο που τώρα αμφανίστηκαν και κουμπουροφόροι. Και όταν αρχίζουν να «μιλούν» τα όπλα, τότε ο φόβος μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Το tempo24.gr ήταν από την πρώτη στιγμή στα γεγονότα και κατέγραψε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ