2018-06-02 22:21:32
Φωτογραφία για Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στο ξύρισμα
Τώρα που έχει έρθει το καλοκαίρι και δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από layers ρούχων το σχεδόν καθημερινό για κάποιες ξύρισμα είναι απαραίτητο.

Μάλλον δεν συνειδητοποιείς τα λίγο πολύ συνηθισμένα λάθη που κάνουν πολλές γυναίκες όταν μπαίνουν στο ντους και χρησιμοποιείς ξυραφάκι στα πόδια σου. Όσο εύκολο κι αν μπορούν να αποφευχθούν, συνεχίζουν να συμβαίνουν. Μην ανησυχείς, όμως, σε έχουμε καλύψει με το πώς να τα σταματήσουμε μια για πάντα. Αυτά είναι τα πιο κοινά λάθη που κάνεις και πώς να τα αποφύγεις.

Ξεχνάς να κάνεις απολέπιση

Το να κάνεις απολέπιση πριν ξεκινήσεις το ξύρισμα θα κάνει τη διαδικασία πολύ πιο ομαλή. Χρησιμοποιώντας ένα απλό scrub σώματος αφαιρείς τυχόν νεκρά κύτταρα του δέρματος και με αυτόν τον τρόπο θα επιτρέψει στο ξυραφάκι σου να 'γλιστρήσει' ευκολότερα και να πάρει τις τρίχες πιο αποτελεσματικά. Η απολέπιση επίσης έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει τη δημιουργία θυλακίτιδας, κάτι που προφανώς δεν κανείς δεν θέλει.


Χρησιμοποιείς παλιό ξυραφάκι

Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος που πρέπει να αποφεύγεις γενικά, κυρίως επειδή δεν είναι ασφαλές. Τα παλιά ξυραφάκια είναι γεμάτα από βακτήρια και έχουν συσσωρεύσει κατάλειπα προϊόντων, ειδικά εάν χρησιμοποιείς εκείνα της μίας χρήσης. Κάνε στον εαυτό σου αλλά και στο δέρμα σου τη χάρη, και πέταξέ τα μετά από μια εβδομάδα.

Δεν χρησιμοποιείς αρκετό αφρό ξυρίσματος

Μπορείς πραγματικά να βλάψεις το δέρμα σου εάν δεν χρησιμοποιείς αρκετή ποσότητα αφρού ξυρίσματος. Το να μην έχεις μια λεία επιφάνεια για την καλύτερη εφαρμογή του ξυραφιού μπορεί να οδηγήσει σε κοψίματα. Είτε προτιμάς την μορφή κρέμας ή gel, απλά φρόντισε το δέρμα σου να είναι καθαρό και καλά προετοιμασμένο για να κάνεις τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο ασφαλή.

Βάζεις αρκετή δύναμη

Εκτός από το ότι δεν χρησιμοποιείς αρκετό αφρό ξυρίσματος, το τελευταίο πράγμα που θέλεις επιπλέον είναι να βάζεις αρκετή δύναμη στο ξυραφάκι. Η υπερβολική πίεση είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να προκαλέσεις ερεθισμό στο δέρμα σου. Εάν ξυρίζεσαι με τη λάθος φορά, κινδυνεύεις επίσης να κοπείς πιο εύκολα. Πάντα πρέπει να ξυρίζεσαι προς τα κάτω και όσο πιο απαλά και προσεκτικά γίνεται, όσο κι αν βιάζεσαι.

Δεν ενυδατώνεις το δέρμα σου μετά

Θα πρέπει να ενυδατώνεις το δέρμα σου αμέσως μετά το ξύρισμα. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγεις οποιαδήποτε φλεγμονή που θα μπορούσε να προκύψει από τη διαδικασία ενώ επίσης βοηθά στο να 'κλειδώσει' την υγρασία που μόλις πήρες από τον αφρό ξυρίσματος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ