2018-06-02 22:51:32
Φωτογραφία για Ταξίδι στα… σαγόνια του δράκου!
Παραμυθένιο τοπίο συνδεδεμένο με αρχέγονους θρύλους Όποιος ταξιδεύει στο Βιετνάμ, γνωρίζει ότι η περιοχή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με θρύλους και μύθους. «Όταν η εισβολή αποκρούστηκε, η οικογένεια των δράκων αποφάσισε να εγκατασταθεί σε αυτόν τον κόλπο», διηγείται ο καπετάνιος Tho Pham στο CNN. «Το Halong σημαίνει "εκεί όπου ο δράκος κατεβαίνει στη θάλασσα", και εκεί έφτασε να ζήσει η μαμά δράκος. Πριν από αρκετό καιρό, οι προπάτορές μας αγωνίστηκαν για να αντισταθούν σε μια εισβολή - μόνο ένα από τα πολλά που έχουμε αγωνιστεί εδώ και αιώνες», λέει ο Tho καθώς χειρίζεται το σκάφος του ανάμεσα στις εκβολές των ασβεστόλιθων.

«Ο μύθος λέει ότι οι θεοί έστειλαν μια οικογένεια γιγαντιαίων δράκων για να μας βοηθήσουν. Οι δράκοι έσπασαν μεγάλα κομμάτια νεφρίτη στο μέγεθος των βουνών, που σχημάτισαν αυτό το φράγμα των νησιών και εμπόδισαν την εισβολή». Κάλως ήρθατε στον κόλπο Halong του Βιετνάμ!


Σύμφωνα με την UNESCO, η οποία ενέγραψε το Halong στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς το 1994, υπάρχουν περίπου 1.600 ασβεστολιθικά νησάκια και νησίδες. Τα νησιά απλώνονται όσο πάει το μάτι και τα έντονα χρώματα δημιουργούν πράγματι αυτό που φαίνεται να είναι ένα αδιαπέραστο φράγμα.

Ενώ ο κόλπος έδινε κάποτε ζωή σε πολλά αλιευτικά χωριά, το σημερινό καθεστώς προστασίας σημαίνει ότι σήμερα ζουν μόνο περίπου 200 άτομα σε αυτές τις πλωτές κοινότητες. Ορισμένοι, βγάζουν τα προς το ζην μεταφέροντας με πλοιάρια τουρίστες ανάμεσα από τα πλωτά σπίτια.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ