2018-06-03 11:45:35
Φωτογραφία για Ηράκλειο: Τα ταξίδια, η 19χρονη σύζυγος και το σχέδιο που απέτυχε


Δίχως τέλος οι συλλήψεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" με τους 

αστυνομικούς καθημερινά, να μην προλαβαίνουν να συλλαμβάνουν επίδοξους ταξιδιώτες που επιχειρούν να φύγουν από τη χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Πιο συγκεκριμένα, χθες, οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου προχώρησαν σε 21 συλλήψεις ατόμων που επέδειξαν πλαστά διαβατήρια κατά τον έλεγχο των Αρχών. Πρόκειται για άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, διαφόρων ηλικιών.

Η περίπτωση που ξεχώρισε όμως, ήταν αυτή ενός Σύριου ο οποίος συνελήφθη και για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος, στην προσπάθειά του να "σπρώξει" στο εξωτερικό μια 19χρονη, επίσης αλλοδαπή, την παρουσίασε ως σύζυγό του. Στόχος του, λένε οι ίδιες πληροφορίες, να τη βοηθήσει να ταξιδέψει για τη Στοκχόλμη της Σουηδίας, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, έναντι, φυσικά, χρηματικής αμοιβής. 


Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ο 33χρονος που ζει μόνιμα στη Σουηδία, ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα από όπου έβγαλε τα πλαστά χαρτιά για λογαριασμό της 19χρονης. Στη συνέχεια, 33χρονος και 19χρονη επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής και έφτασαν στο Ηράκλειο από όπου η νεαρή - με τη βοήθεια του 33χρονου - θα ταξίδευε για τη Στοκχόλμη έχοντας στα χέρια τα πλαστά χαρτιά. Το σχέδιο τους όμως δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα κι έτσι αμφότεροι, κατέληξαν με χειροπέδες.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί που έχουν χειριστεί διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών μέσω του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" έχουν συναντήσει περιπτώσεις κατά τις οποίες ο διακινητής, πληρώνεται αδρά για να βγάλει τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Μάλιστα η "ταρίφα" ανέρχεται πολλές φορές ακόμα και στις 5.000 ευρώ το άτομο.

Γιώργος Ι. Παπαδάκης - ekriti.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ