2018-06-03 13:09:49
Φωτογραφία για Αλληλοκατηγορούνται για τη φονική συμπλοκή


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 12 Ιουνίου η πρόταση του εισαγγελέα έδρας του Μικτού

 Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων για τη φονική συμπλοκή στα Ανωγειανά Όρη με θύμα τον 23χρονο Μανώλη Στρατάκη, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των αδελφών του.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή οι απολογίες των κατηγορουμένων στην υπόθεση. Από τη μία πλευρά στο εδώλιο κάθονται πατέρας και γιος, με τον τελευταίο να έχει αναλάβει την ευθύνη για την ανθρωποκτονία του 23χρονου συγγενή του, από την άλλη κάθονται τα δύο αδέλφια του θύματος.

Ο 22χρονος βασικός κατηγορούμενος όπως και ο πατέρας του ισχυρίστηκαν ότι δέχθηκαν καταιγισμό πυροβολισμών από την πλευρά των Στρατάκηδων. Περνώντας με το αυτοκίνητό τους μπροστά από την κτηνοτροφική μάντρα της οικογένειας του θύματος, είδαν τα αδέλφια να τους περιμένουν στο δρόμο. Υπήρξε μεταξύ τους λογομαχία, όμως η κουβέντα έληξε και συνέχισαν την πορεία τους. Τότε ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν τα πυρά στο αυτοκίνητό τους.


Ο 22χρονος υποστηρίζει ότι υπό καθεστώς σύγχυσης και πανικού πήρε το καλάσνικοφ και πυροβόλησε προς την πλευρά από όπου έρχονταν οι πυροβολισμοί. Ισχυρίζεται ότι δεν στόχευσε συγκεκριμένα και ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να σκοτώσει τον Μ. Στρατάκη.

Η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι ο 23χρονος ήταν εκείνος που πυροβόλησε πρώτα και στη συνέχεια δέχθηκε τον πυροβολισμό από το καλάσνικοφ. Κατά τους ισχυρισμούς τους, αν είχε βληθεί πρώτα δεν θα ήταν σε θέση να ανταποδώσει τους πυροβολισμούς καθώς από το τραύμα προκλήθηκε αιμορραγικό σοκ με αποτέλεσμα να υποστεί ακαριαία απώλεια συνείδησης.

Υποστηρίζεται ακόμα ότι οι ίδιοι παρέδωσαν τα όπλα, κάτι που δεν έγινε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής αφού δεν παραδόθηκε το 45αρι που φέρεται να κρατούσε το θύμα αλλά ούτε και ένα 9αρι, το οποίο επίσης φέρεται να χρησιμοποιήθηκε με βάση τους κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της συμπλοκής.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε, το 9αρι αυτό βρέθηκε σχεδόν 6,5 μήνες μετά το φονικό στην κατοχή συγγενικού προσώπου του θύματος μετά από τυχαίο έλεγχο της Αστυνομίας και έτσι κινήθηκαν οι διαδικασίες συσχετισμού με την υπόθεση του φονικού.

Τους ακριβώς αντίθετους ισχυρισμούς επικαλείται η πλευρά της πολιτικής αγωγής που επιμένει ότι πατέρας και γιος άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Υποστηρίζεται επίσης ότι ο άτυχος Μανώλης Στρατάκης προσπάθησε να ανταποδώσει τους πυροβολισμούς αφού είχε βληθεί από το καλάσνικοφ. Προβάλλεται ακόμα ο ισχυρισμός ότι υπήρξε ένας πυροβολισμός πίσω χαμηλά στο αυτοκίνητο του βασικού κατηγορούμενου προκειμένου να απομακρυνθεί από το σημείο και να μπορέσουν τα αδέλφια του 23χρονου να μεταφέρουν τον τραυματία στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων.

patris.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ