2018-06-03 21:43:06
Φωτογραφία για «Κουκουλοφόροι» κρατούμενοι με μαχαίρι επιτέθηκαν σε υπαρχιφύλακα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού!
Ζήτησαν να τους παραδώσει το κλειδί, για να περάσουν από τη μία πτέρυγα στην άλλη - Ο σωφρονιστικός υπάλληλος διατήρησε την ψυχραιμία του, κατάφερε να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του και να σημάνει συναγερμός, με αποτέλεσμα να αποτραπεί ένα θερμό επεισόδιο με απρόβλεπτες συνέπειες

«Κουκουλοφόροι» κρατούμενοι με μαχαίρι επιτέθηκαν σε υπαρχιφύλακα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και ζήτησαν να τους παραδώσει το κλειδί, για να περάσουν από τη μία πτέρυγα στην άλλη. Ευτυχώς, ο σωφρονιστικός υπάλληλος διατήρησε την ψυχραιμία του, κατάφερε να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του και να σημάνει συναγερμός, με αποτέλεσμα να αποτραπεί ένα θερμό επεισόδιο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Tο συμβάν σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης και το Σωματείο Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού, με ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για ένα ακόμη περιστατικό βίας, ενώ, όπως επισημαίνει, οι υπάλληλοι ζητούν άμεση συνάντηση του Σωματείου με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, την διοίκηση του καταστήματος και τον επόπτη εισαγγελέα, ενώ ζητούν από τη διοίκηση να σκύψει πάνω από τα προβλήματά τους και να εφαρμόσει τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας.


«Υποχρεωνόμαστε να επανέλθουμε και να καταγγείλουμε άλλο ένα περιστατικό βίας που συνέβη στο Κατάστημά μας το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου.

Κατά την διάρκεια του κλεισίματος της Β’ πτέρυγας, ομάδα ατόμων της Α’ πτέρυγας με καλυμμένα τα πρόσωπα τους κατευθύνθηκαν στην Β’ πτέρυγα και με απειλή αυτοσχέδιου αιχμηρού αντικείμενου απείλησαν τον υπαρχιφύλακα της πτέρυγας ζητώντας του να τους παραδώσει το κεντρικό κλειδί της. Ευτυχώς ο υπαρχιφύλακας δεν είχε στην κατοχή του το κλειδί και απετράπη η είσοδος της ομάδας ατόμων εντός της πτέρυγας. Στην συνέχεια, δείχνοντας την απαιτούμενη ψυχραιμία και επαγγελματισμό κατάφερε και ειδοποίησε μέσω του ασυρμάτου το κεντρικό θυρωρείο απ’ όπου και χτύπησε ο συναγερμός με αποτέλεσμα την επιστροφή των κρατούμενων στην πτέρυγα τους.

Για άλλη μια φορά τα προβλήματα που έχουμε επισημάνει τόσο προφορικά όσο και με συνεχόμενα έγγραφα μας όχι μόνο παραμένουν άλυτα αλλά καθημερινά διαιωνίζονται. Για όλα τα παραπάνω απαιτούμε την άμεση συνάντηση του Σωματείου μας με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, με την διοίκηση του καταστήματος και τον επόπτη εισαγγελέα.

Ωστόσο, μέχρι να πραγματοποιηθεί η ως άνω συνάντηση καλούμε την διοίκηση να παρέμβει από σήμερα κιόλας ώστε να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το φυλακτικό προσωπικό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και περισσότερο τόσο κατά την διάρκεια όσο και με το πέρας του βραδινού κλεισίματος. Δηλαδή, την καλούμε να πράξει επιτέλους το αυτονόητο και να εφαρμόσει τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας» αναφέρουν στην ανακοίνωση.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ