2018-06-04 07:51:24
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Αναβαθμίζουν τα ραντάρ AN/FPS-115 Pave Paws εντοπισμού βαλλιστικών
Συμβόλαιο ύψους 866 εκατ. δολαρίων έλαβε η εταιρεία Northrop Grumman για την τροποποίηση και συντήρηση του ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης βαλλιστικών πυραύλων AN/FPS-115 “Pave Paws” της Αμερικανικής Αεροπορίας. Το συμβόλαιο προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών στις 31 Μαΐου του 2023.

Το ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης βαλλιστικών πυραύλων AN/FPS-115 “Pave Paws”  είναι ένα UHF (420 – 450 MHz) ραντάρ του οποίου αποστολή είναι ο εντοπισμός πέρα από τον ορίζοντα των βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύονται από τα ρωσικά και κινεζικά υποβρύχια. Το AN/FPS-115 “Pave Paws” είναι ένα ραντάρ φασικής διάταξης με κεραία στέρεης κατάστασης με διάμετρο 22 μέτρων και 2.677 δίπολα.

Το ραντάρ έχει δύο κεραίες με τραπεζοειδή μορφή τοποθετημένες επί κτιρίου συνολικού ύψους 32 μέτρων με κλίση προς τα έσω 20 μοίρες. Συνδυαστικά οι δύο κεραίες καλύπτουν εύρος 85 μοίρες στην ανύψωση και 240 μοίρες στο αζιμούθιο, ενώ η εμβέλεια του ραντάρ φτάνει τα 5.555 χλμ και μπορεί να εντοπίσει σε αυτή την απόσταση αντικείμενα μεγέθους αυτοκινήτου.


Συνολικά, σε λειτουργία υπάρχουν σήμερα τέσσερις σταθμοί, στο Cape Cod κοντά στην Βοστώνη (Πολιτεία της Μασαχουσέτης), το οποίο καλύπτει τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, στην αεροπορική βάση Beale κοντά στο Σακραμέντο (Πολιτεία της Καλιφόρνιας) το οποίο καλύπτει τον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό.

Επίσης, στην αεροπορική βάση Robins η οποία βρίσκεται νότια της Ατλάντα (Πολιτεία της Γεωργίας) και καλύπτει το Κεντρικό Ατλαντικό Ωκεανό και τέλος ο σταθμός που βρίσκεται βόρεια του Ελ Ντοράντο (Πολιτεία του Τέξας) ο οποίος καλύπτει το νότιο τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού. Το πρώτο ραντάρ τέθηκε σε λειτουργία τον Αύγουστο του 1980 η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1976.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ