2018-06-04 11:19:34
Φωτογραφία για Αν χρειάζεσαι μια δικαιολογία για λίγο παραπάνω ύπνο το Σάββατο το πρωί, μόλις τη βρήκες
Σύμφωνα με μελέτη ο παραπάνω ύπνος τα Σαββατοκύριακο μπορεί να σου κάνει τόσο πολύ καλό, ώστε να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής σου. Κοιμάσαι και ζεις περισσότερα χρόνια, με άλλα λόγια.

Ειδικότερα, η έρευνα μελέτησε τις συνήθειες ύπνου ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων και διαπίστωσε ότι οι κάτω των 65 που κοιμόντουσαν περίπου 5 ώρες την ημέρα είχαν 65% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πιο νωρίς σε σχέση με εκείνους που κοιμόντουσαν 1 με 2 ώρες παραπάνω.

Σε περιπτώσεις που αυτή η έλλειψη ύπνου οφείλεται στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, τα "κενά"μπορούν να καλυφθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αν δηλαδή δυσκολεύεσαι να απολαύσεις έναν 8ωρο ύπνο τις καθημερινές, καλύπτοντας τις χαμένες ώρες το Σάββατο ή/και την Κυριακή, μπορείς να εξαλείψεις τις κακές επιπτώσεις αυτής της κακιάς συνήθειας.

Αυτό το συμπέρασμα δεν βγήκε τόσο απλά. Δεκατρία χρόνια οι επιστήμονες παρατηρούσαν τις συνήθειες ύπνου αλλά και υγείας των ανθρώπων, όπως είδος εργασίας, δραστηριότητες καθημερινότητας, κάπνισμα, άσκηση. Η ίδια έρευνα βέβαια κατέληξε και στο γεγονός ότι ούτε ο πολύς ύπνος κάνει καλό. Πάνω από 8 ώρες ύπνου για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα υγείας.

Το μυστικό και σε αυτή την περίπτωση είναι το μέτρο. Το ζητούμενο είναι ένας ύπνος κανονικής διάρκειας χωρίς υπερβολές προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ