2018-06-04 15:43:17
Φωτογραφία για Αχαΐα: Φωνή απόγνωσης από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους - Καθημερινές πλέον οι επιθέσεις από κρατούμενους - Δύο εργαζόμενοι στο νοσοκομείο
Καθημερινές είναι πλέον οι επιθέσεις από κρατούμενους των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πάτρας στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους Τη σοβαρή καταγγελία κάνει ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Βαγγέλης Μπάρμπας μιλώντας στο tempo24.gr, με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο που έγινε την Κυριακή. Σύμφωνα με τον κ. Μπάρμπα, όλα ξεκίνησαν από συμπλοκή μεταξύ των κρατουμένων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας. Οι υπάλληλοι έσπευσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά δύο εξ αυτών δέχθηκαν επίθεση από Έλληνα κρατούμενο, ο οποίος σύφωνα με τις μαρτυρίες ήταν ιδιαίτερα επιθετικός.

Τόσο ο κρατούμενος, όσο και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Όμως η κατάσταση στις φυλακές είναι έκρυθμη. Καθημερινές είναι οι επιθέσεις. "Πλέον έχουμε ξεφύγει από τις λεκτικές επιθέσεις και δεχόμαστε επιθέσεις σώμα με σώμα", καταγγέλει ο κ. Μπάρμπας. Και προσθέτει: "Αισθανόμαστε ότι κινδυνεύουμε καθημερινά ενώ είμαστε τελείως απροστάτευτοι. Το τραγικό είναι ότι στο προ ημερών Πανελήννιο Συνέδριο του κλάδου μας, δυστυχώς δεν ήταν ούτε ένας, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ούτε από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μπορείτε να το φανταστείτε αυτό;".

Σύμφωνα με τον κ. Μπάρμπα, οι συνδικαλιστές ενώσεις, έχουν στείλει ουκ ολίγες φορές, έγγραφα, διαμαρτυρίες στα αρμόδια υπουργεία, καθώς το φαινόμενο έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις και παρατηρείται σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ