2018-06-04 19:06:10
Φωτογραφία για Νικαίας: ''Η εποχή μας θέλει ομολογητές που δεν θα κραυγάζουν υστερικά σε κανάλια''
Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την Εορτή των Αγίων Πάντων στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλίου Αγίας Βαρβάρας.

Της Θείας Λειτουργίας Ιερουργός ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.Αλέξιος ενώ συνιερούργησαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμμανδρίτης π.Μελέτιος Καλονάκης μαζί με Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποιίος αναφέρθηκε σε τρία βασικά μέρη της σημερινής Εορτής των Αγίων Πάντων λέγοντας "Η Εκκλησία μας την τελευταία περίοδο του Πεντηκοσταρίου Τιμά του Αγίους Πάντες, τους Αγίους όλου του κόσμου από την Εποχή του Χριστού και των Αποστόλων έως της σημερινές ημέρες. Το Άγιον Πνεύμα φωτίζει πάντοτε όποιον Το αναζητεί στέλνοντας τις ευεργετικές άκτιστες θείες ενέργειες Του".

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αλέξιος αναφέρθηκε αποσπασματικά σε γεγονότα με τα οποία φανερώνεται Το Άγιον Πνεύμα στην ζωή μας, δίνοντας με παραδείγματα να κατανοήσουν όλοι τον τρόπο με τον οποίο προσέρχεται τονίζοντας ότι ο τρόπος είναι η προσευχή και η παράκληση από τους πιστούς συνεχώς για να μας στηρίζει στον πνευματικό μας αγώνα.


Σε άλλο σημείο ο κ. Αλέξιος αναφέρθηκε στον λόγο της Εορτής των Αγίων Πάντων σημειώνοντας: "Σε όλα τα χρόνια από την εποχή του Χριστού μέχρι και σήμερα υπάρχουν πολλοί Άγιοι Μάρτυρες όπου ειδικά χρόνια της ειδωλολατρίας δεν είμαστε σε θέση να τους γνωρίζουμε, γι' αυτό τον λόγο η Εκκλησίας μας Τιμά την Εορτή των Αγίων Πάντων όλους αυτούς που δεν επισημάνθηκαν αλλά είναι «φίλοι και οικείοι του Θεού».

"Όπως ισχύει για όλους του Αγίους, έτσι και με του Αγίους Πάντες ο τρίτος λόγος είναι η Τιμή στους Αγίους από την μίμηση του βίου τους, όπως και οι ίδιοι έπραξαν και μιμήθηκαν τον Χριστό'' πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικαίας υπογράμμισε: "Ο καθένας μπορεί να γίνει Άγιος σε ένα κόσμο πλημμυρισμένο από αμαρτία και αδιαφορία. Στον αγώνα μας αυτό δεν θα είμαστε μόνοι. Θα μας συνοδεύει πάντα η Χάρη του Θεού, η πρεσβεία της Παναγίας και όλων των Αγίων και θα μας φωτίζει Το Πανάγιο Πνεύμα. Ίσως η εποχή μας δεν απαιτεί τη θυσία της ζωής. Χρειάζεται όμως μάρτυρες της αληθείας. Θέλει ομολογήτες που δεν θα κραυγάζουν υστερικά σε κανάλια και σε πλατείες.''

Τέλος, να αναφερθεί ότι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε η 12η Εθελοντική Αιμοδοσία του Ιερού Ναού, όπου η τράπεζα αίματος αποτελεί σημαντική αναφορά στη περιοχή συγκεντρώνοντας περισσότερες από 65 φιάλες αίματος κάθε φορά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ