2018-06-04 19:07:45
Φωτογραφία για ΠΟΕΠΛΣ: Στοχευμένες οι ανώνυμες καταγγελίες για το κυλικείο στο Υπουργείο
Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής ΠΟΕΠΛΣ: Οι στοχευμένες ανώνυμες καταγγελίες για τη λειτουργία του κυλικείου του ΥΝΑΝΠ και του εστιατορίου, όπως διαβάσαμε στον έντυπο τύπο (εφημ.

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής), έχουν ως μόνο σκοπό να ανατρέψουν την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης, η οποία είναι ήδη έτοιμη, σύμφωνα με την οποία θα αποσαφηνίζονται οι κανόνες λειτουργίας τους, βάζοντας τέλος στα σενάρια ιδιωτικοποίησής τους.

Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι τα κυλικεία και το εστιατόριο λειτουργούν με εσωτερικό κανονισμό του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οικονομική διαχείρισή τους υπόκειται σε έλεγχο από Επιτροπή που συστήνεται από το Αρχηγείο γι' αυτό το σκοπό και τα τυχόντα λιγοστά έσοδα, όταν αυτά υφίστανται, κατά το ήμισυ εξυπηρετούν τις λειτουργικές ανάγκες του ίδιου του Υπουργείου, που είναι ανταποδοτικές στα στελέχη ενώ το υπόλοιπο ποσό αποδίδεται στο ΕΚΟΕΜΝ.


Τα κυλικεία λειτουργούν υπό το καθεστώς αυτοδιαχείρισης και είναι αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, οι οποίοι 365 μέρες το χρόνο, εκτελούν βάρδιες τόσο στο Θάλαμο Επιχειρήσεων, στο ΚΕΠΙΧ, όσο και στις βάρδιες της στρατιωτικής μονάδας - όπως είναι χαρακτηρισμένο το ΥΝΑΝΠ - εργάζονται χωρίς τήρηση ωραρίου εργασίας και με μειωμένους μισθούς προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στον πολίτη, στη ναυτιλία, στην ασφάλεια, στην έρευνα και διάσωση, στην προστασία των θαλασσίων συνόρων, στο περιβάλλον.

Επίσης, για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, τα κυλικεία εξαιρούνται από το φόρο εισοδήματος και εντάσσονται στις απαλλαγές από την χρησιμοποίηση φορολογικών ταμειακών μηχανών και ηλεκτρονικού μηχανισμού σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων από το 2014, ενώ όλες οι αγορές πρώτων υλών γίνονται από το λιανεμπόριο αποδίδοντας κανονικά το σχετικό ΦΠΑ.

Ακόμη και για την αποκατάσταση της αλήθειας, τα ποσά τα οποία αναφέρονται δεν αντικατοπτρίζουν ούτε κατ' ελάχιστο την πραγματικότητα.

Η ΠΟΕΠΛΣ ως εκφραστής του συνόλου των στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους «ανώνυμους» που προσπαθούν να βλάψουν κάθε προσπάθεια κοινωνικής παροχής, έχοντας προσωπικά κίνητρα και ελατήρια, προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα του Σώματος και των στελεχών του.

Καλούμε την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία να σταθεί δίπλα στο ένστολο προσωπικό και τις ανάγκες του, χωρίς δεύτερες σκέψεις ή ενδοιασμούς λειτουργώντας θεσμικά στη λογική της βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                       ΚΑΜΒΥΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ