2018-06-04 19:34:17
Φωτογραφία για Πώς να αφαιρέσεις τους λεκέδες από τα λευκά σου ρούχα
Το καλοκαίρι είναι γνωστό πως φοράμε πολύ περισσότερο άσπρα ρούχα από οποιοδήποτε άλλο χρώμα και είναι φυσικό και επόμενο να προσανατολίσουμε τις γνώσεις μας όσο αφορά του λεκέδες και το καθάρισμά τους στη συγκεκριμένη απόχρωση. Αν, λοιπόν, τα άσπρα σου ρούχα λερωθούν μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω πρακτικά και εύκολα tips πλυσίματος για να αφαιρέσεις τους ενοχλητικούς λεκέδες και να είναι πάλι το αγαπημένο σου άσπρο φόρεμα σαν καινούργιο.

1. Αν έχει μείνει πάνω στη λευκή μπλούζα σου το κίτρινο σημάδι του ιδρώτα γέμισε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και ξίδι και μούλιασε την μέσα της. Επίσης μπορείς να δημιουργήσεις κα ένα μείγμα από αλάτι, σόδα μαγειρικής, ξίδι και νερό και να το βάλεις πάνω στο σημείο του λεκέ για 2-3 ώρες. Μετά βάλ’ την στο κανονικό πρόγραμμα πλύσης της στο πλυντήριο.

2. Το να πλένεις τα άσπρα ρούχα σου με καυτό νερό είναι σχετικά ριψοκίνδυνο για την ανθεκτικότητα του υφάσματός τους αλλά είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρεθούν μια και καλή όλοι οι λεκέδες. Τα ανθεκτικά υφάσματα όπως τα βαμβακερά μπορούν συνήθως να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες, καλό είναι όμως να συμβουλεύεσαι πάντα τις ταμπέλες τους πριν τα βάλεις σε καυτό νερό.


3. Πριν βάλεις το πλυντήριο να πλύνει την άσπρη μπουγάδα σου μπορείς να βάλεις ένα ενισχυτικό πλύσης στον κάδο του πλυντηρίου. Υπάρχουν πολλά στο εμπόριο για να διαλέξεις αλλά μπορείς πάντα να φτιάξεις και το δικό σου με λίγη μαγειρική σόδα και νερό.

4. Αν πάνω στα λευκά ρούχα σου έχει πέσει κάποιο κόκκινο φρούτο (κεράσι-φράουλα) πρέπει να βάλεις λευκό ξίδι ή μικρή ποσότητα χλωρίνης πάνω στον λεκέ, να τα αφήσεις μία ώρα και να τα πλύνεις με χλιαρό νερό.

5. Το καθαρό οινόπνευμα μπορεί επίσης να καθαρίσει αποτελεσματικά τον πράσινο λεκέ από γρασίδι.

6. Αν έχει λερωθεί με σάλτσα το ύφασμα και βάλτο μέσα σε μια λεκάνη με κρύο νερό ώστε να φύγει η μεγαλύτερη ποσότητα του λεκέ. Ύστερα άπλωσε υγρό πιάτων στην λερωμένη περιοχή και άφησε το άσπρο ρούχο σου μέσα στη λεκάνη για 15-30 λεπτά. Ξέπλυνε στη συνέχεια με κρύο νερό και πλύνε στο πλυντήριο με ειδικό απορρυπαντικό για χρωματιστά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ