2018-06-04 21:00:42
Φωτογραφία για Περίεργα wellness tips που όμως δουλεύουν...
Θα φανταζόσουν ποτέ ότι ένα ζεστό μπάνιο θα σε δρόσιζε ή ότι ο καφές θα σε βοηθούσε να κοιμηθείς ευκολότερα;

Κι όμως υπάρχουν κάποια περίεργα wellness tricks τα οποία έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα απ’ ότι θα περίμενε ο κοινός νους…Για παράδειγμα,

√ 1 φλιτζάνι καφέ πριν κοιμηθείς θα σε βοηθήσει να πάρεις ένα γρήγορο ύπνο, ενώ την ώρα που θα ξυπνήσεις θα αρχίσει να δρα η καφεΐνη με αποτέλεσμα να νιώθεις γεμάτος ενέργεια. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι Ιάπωνες επιστήμονες.

√ Το γρήγορο βούρτσισμα των δοντιών μετά τα αναψυκτικά, τα εσπεριδοειδή και την ντομάτα καταστρέφει τα δόντια, αφού τα συγκεκριμένα τρόφιμα περιέχουν οξέα που μαλακώνουν το σμάλτο των δοντιών. Αυτό σημαίνει ότι το βούρτσισμα θα ενίσχυε τη δράση τους.

√ Το νερό σε βοηθά να ανακουφιστείς από το ενοχλητικό φούσκωμα και διευκολύνει την πέψη, ενώ οι διουρητικές του ιδιότητες σε βοηθούν να ξεπρηστείς γρηγορότερα.


√ Το αποστειρωμένο περιβάλλον και η υπερβολική κατανάλωση αντιβακτηριδιακών προϊόντων το μόνο που θα κάνουν είναι να εξασθενίσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα και να σε κάνουν πιο ευάλωτο στα μικρόβια.

√ Ένα ζεστό μπάνιο όταν αισθάνεσαι ζεστός και ιδρωμένος, θα ανεβάσει τη θερμοκρασία του σώματος με αποτέλεσμα μετά να νιώθεις πιο δροσερό το περιβάλλον. Αντίθετα το κρύο ντουζ που φανταζόσουν θα σε κάνει να ζεσταθείς περισσότερο, αφού ρίχνει τη θερμοκρασία του σώματος.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ