2018-06-04 21:23:21
Φωτογραφία για Σωματείο εργαζομένων στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α ανακοίνωση-απάντηση στην ΠΟΕ-ΟΤΑ
Οι εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής συνεργασίας εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ» εξέδωσαν ανακοίνωση-απάντηση στην ΠΟΕ-ΟΤΑ την... επόμενη της ανακοίνωσης στήριξης των αιτημάτων της Γενικής μας συνέλευσης από αυτήν, κατηγορώντας την ότι στηρίζει αστεία αιτήματα. Δηλαδή θεωρούν τα αιτήματα της Γενικής μας Συνέλευσης που ομόφωνα ψηφίστηκαν και από αυτούς αστεία. Μιλάμε για νέο μοντέλο όψιμων συνδικαλιστών, απεργοσπαστών, εργοδοτικών συνδικαλιστών και πρωταθλητών της κωλοτούμπας. Μάλιστα χωρίς ντροπή χαρακτηρίζουν την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ανέκδοτο, αυτοί που είναι απόντες από κάθε συνδικαλιστική δραστηριότητα, αυτοί που προσπαθούν να παραλύσουν την λειτουργία του σωματείου μας, αυτοί που με τις πράξεις τους εκθέτουν τους εαυτούς τους (οι περισσότεροι ξέρουμε το πάλαι ποτέ) αλλά δυστυχώς και τους συναδέλφους που τους ψήφισαν.

Θεωρούν λοιπόν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές ανέκδοτο το γεγονός ότι σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχει εξαντληθεί το μοναδικό υπάρχον κύτταρο της Φυλής και δεν υπάρχει χωροθέτηση για νέους χώρους
. Γνωρίζουν καλά ότι οι διαδικασίες χωροθέτησης και κατασκευής νέου κυττάρου σε οποιοδήποτε χώρο επιλεγεί θέλει το λιγότερο δύο χρόνια. Είναι ικανοποιημένοι λοιπόν με την απάντηση της κ. Δούρου ότι έως τις 16 Ιουνίου θα έχουμε εξελίξεις ως προς την εφαρμογή του νέου ΠΕΣΔΑ;;;;;;; Προσποιούνται πως δεν καταλαβαίνουν ότι χωρίς χώρους υποδοχής των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου, ΕΔΣΝΑ δεν υφίσταται. Προκειμένου δε να καλύψουν την ατολμία-απραξία της Διοίκησης για νέες χωροθετήσεις και ενώ γνωρίζουν ότι η κρίση των απορριμμάτων πλησιάζει αυτοί είναι ευχαριστημένοι με την απάντηση της Προέδρου.

Θεωρούν ανέκδοτο ότι επί τρία χρόνια εμπαίζονται οι συνάδελφοι ΙΔΑΧ και δεν εφαρμόζεται η αμετάκλητη δικαστική τους απόφαση για την ορθή τους κατάταξη, μικρής σημασίας για αυτούς το γεγονός ότι οι συνάδελφοι ΙΔΑΧ έχουν μεγάλη απώλεια στα εισοδήματά τους όσο διαρκεί η υπάρχουσα κατάσταση. Χωρίς λοιπόν να τους απασχολεί η απώλεια στις αποδοχές τους μιλούν για αχαρτογράφητα νερά. Αχαρτογράφητα νερά είναι αυτά που οι ίδιοι βρίσκονται ως «συνδικαλιστές» απεργοσπάστες. Αντί λοιπόν να απολογηθούν αφού κάποιοι από αυτούς εμπλέκονται υπηρεσιακά στο ζήτημα αυτό αδιαφορούν, φαίνεται ότι οι προτεραιότητες τους είναι άλλες. Θεωρούν ανέκδοτο ότι και τον μήνα Ιούνιο συνεχίζεται ο αποκλεισμός εργαζομένων από την προέγκριση των Κυριακών, το ίδιο θεωρούν και για την μείωση των εισοδημάτων εν μέσω οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι εργαζόμενοι από τις μνημονιακές πολιτικές των Κυβερνήσεων. Αδιαφορούν που προστίθεται ένας ακόμα μήνας μετά τον Μάιο που οι εργαζόμενοι θα έχουν απώλειες στα εισοδήματα τους. Με αυτές τις δεσμεύσεις της Προέδρου είναι ευχαριστημένοι οι συνδικαλιστές της κωλοτούμπας, που στην συνέλευση ο Λιβανόπουλος με στόμφο επαναστάτη έλεγε ότι δεν μπορεί να χαθεί ούτε ώρα από τις νόμιμα προβλεπόμενες υπερωριακές ώρες;;;;;;

Θεωρούν ανέκδοτο την λειτουργία του ΕΜΑΚ με δημόσιο χαρακτήρα που έχει ως αίτημα η απόφαση της Γενική μας Συνέλευσης;;; Προτείνουν στις τοποθετήσεις τους στην Γενική Συνέλευση τον Δημόσιο χαρακτήρα του ΕΜΑΚ προσπαθώντας να βγουν από αριστερά ( απλά για εντυπώσεις..) δεν μας είπαν όμως πως εννοούν τον Δημόσιο χαρακτήρα;;;;;; Τον εννοούν όπως τοποθετήθηκαν στην συνάντηση με την Πρόεδρο όπου είπαν, ότι λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας η συντήρηση των εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού πρέπει να ανατεθεί σε εξωτερικό συνεργείο;;!! Αυτό δεν μας το είπαν στην Γενική Συνέλευση, το είπαν στην συνάντηση αφού προηγούμενα όπως φαίνεται τους τράβηξε το αυτί Διοίκηση. Υπάρχει άραγε πιο ΣΔΙΤ από αυτό που προτείνουν; Έτσι εννοούν τον Δημόσιο χαρακτήρα, η χαρά όπως φαίνεται δεν τους αφήνει να κρυφτούν... Αντί να απολογηθούν για τους εαυτούς τους, για την μη χορήγηση των ΜΑΠ των εργαζομένων κατά τα έτη 2015 και 2017, για την μη χορήγηση γάλακτος τέσσερεις μήνες το 2018, για το πετσοκόψιμο της καταβολής σε χρήμα των ΜΑΠ περασμένων ετών, (όπου η σχετική πίστωση του προϋπολογισμού αφορούσε πολύ μεγαλύτερο ποσό από αυτό που θα καταβληθεί στους δικαιούχους),ως κατέχοντες θέσεις ευθύνης- προϊστάμενος τμήματος προμηθειών-κάνουν τους απολογητές της διοίκησης εκτελώντας διαταγές…………….

Μέχρι σήμερα η λαλίστατη παράταξη των απεργοσπαστών δεν έχει δημοσιοποιήσει μια ανακοίνωση να μας ενημερώνει για τις θέσεις τους ή να διεκδικεί έστω ένα αίτημα από την διοίκηση. Μοναδικό θέμα των ανακοινώσεων τους είναι να υπονομεύσουν το Σωματείο και την πλειοψηφούσα παράταξη ή να στρέφονται εναντίον συναδέλφων που εποφθαλμιούν την υπηρεσιακή θέση τους.

Ειλικρινά λυπούμαστε που υπάρχουν τέτοιου είδους συνάδελφοι που νομίζουν ότι παίζουν ρόλο συνδικαλιστή υπερασπίζοντας τα προσωπικά τους συμφέροντα και μόνο.

Λυπούμαστε ακόμα περισσότερο που στις αποφάσεις των κινητοποιήσεων της Γενικής μας Συνέλευσης ήταν απεργοσπάστες με ρόλο Λυπούμαστε που ο εκπρόσωπος της «δημοκρατικής Συνεργασίας» Λιβανόπουλος την παραμονή της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ περιφερόταν στα κεντρικά γραφεία και προσπαθούσε να αποτρέψει την συμμετοχή των συναδέλφων σε αυτή, λέγοντας ότι τα αιτήματα λύθηκαν και δεν υπάρχει λόγος να απεργήσουν. Το έλεγε μάλιστα αυτό αφού είχαν μεσολαβήσει δύο ημέρες από την συνάντηση με την Πρόεδρο και δεν είχε πραγματοποιηθεί το πιο απλό από αυτά που συζητήσαμε, να γνωρίσει η Διοίκηση στο Σωματείο την κατάσταση των δικαιούχων υπαλλήλων για τα ΜΑΠ παρελθόντων ετών. Οι παραινέσεις του όμως για απεργοσπασία έπεσαν στο κενό, οι συνάδελφοι με την συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία, τους γύρισαν την πλάτη.

Το Σωματείο μας χαιρετίζει την ΠΟΕ-ΟΤΑ για την έμπρακτη στήριξη της στις κινητοποιήσεις μας. Ήταν πράγματι πολύ σημαντική η συμβολή της στην επιτυχία της απεργίας μας στις 31-05-2018.Καταγγέλλουμε τους απεργοσπάστες της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» και την κατάπτυστη ανακοίνωση-απάντηση τους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Το σωματείο μας και οι εργαζόμενοι του ΕΔΣΝΑ θα αγωνίζονται πάντα με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων, μακριά από κομματικούς καθοδηγητές και προσωπικές σκοπιμότητες!!!

Συνάδελφοι σας καλούμε την Πέμπτη στις 07-06-2018 να συμμετέχετε στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στον ΧΥΤΑ Δυτ. Αττικής για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων όπως αναφέρεται στο πλαίσιο της απόφασης της Γεν. Συνέλευσης στις 24-05-2018. Ο μοναδικός δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων είναι ο αγώνας και η συμμετοχή.                                                                         ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     

 Γ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                       

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ι. ΠΑΣΧΑΛΗΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ