2018-06-11 17:11:24
Φωτογραφία για Έγινε το τηλεφώνημα Ζάεφ - Τσίπρα
 Πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση δέκα ημερών το τηλεφώνημα του Σκοπιανού Πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, στον Έλληνα ομόλογο του, Αλέξη Τσίπρα, όπως αναμενόταν από σήμερα το πρωί, μετά το δημοσίευμα του σκοπιανού πρακτορείου ειδήσεων Makfax, που επιβεβαίωσε νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά την έκτακτη επίσκεψη του στο Μαξίμου και τη συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό.

 

Οι δύο Πρωθυπουργοί είχαν μακρά και διεξοδική συνομιλία για περίπου μία ώρα, αναλύοντας όλο το πλέγμα των "αγκαθιών" για την συμφωνία.

 

Μάλιστα, Ζάεφ και Τσίπρας, που συνομίλησαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε καλό κλίμα, ανανέωσαν το τηλεφωνικό ραντεβού τους για την Τρίτη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά "για να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες".

 

Το σκοπιανό πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι αργά το σαββατοκύριακο, σε επίπεδο συμβούλων, οι δυο χώρες συζήτησαν κάποια ανοιχτά θέματα και έκαναν πρόοδο. Η σκοπιανή πλευρά «προσέφερε «δημιουργικές λύσεις» που προστατεύουν την ταυτότητα και τη γλώσσα της χώρας, αναφέρει το Makfax.


 

 

Μάλιστα, αποκαλύπτει πως μετά τις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο, ο Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ (σ.σ. μετά τη βόλτα με τις… γουρούνες στην εξοχή) είχαν συνάντηση, παρουσία του διαπραγματευτή Ντάνε Ταλέσκι για να συζητήσουν τη στάση τους σε θέμα που παραμένουν ανοιχτά.

 

Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό η Νέα Δημοκρατία, μέσω της εκπροσώπου της Μαρίας Σπυράκη, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για μυστική διπλωματία.

 

Άμεση ήταν η αντίδραση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, που ζήτησε από τη ΝΔ να αποκαλύψει ποια ονόματα πρότεινε όταν διαπραγματευόταν η ίδια για το Σκοπιανό.

 

Πηγή: ant1news.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ