2018-06-12 20:21:27
Φωτογραφία για Kick Boxing: Ο βασιλιάς των αθλημάτων
Για καλύτερη ισορροπία, δύναμη και ευκινησία, το kickboxing είναι η καλύτερη προπόνηση που μπορείς να κάνεις.

Οι ειδικοί που έχουν μελετήσει το άθλημα λένε ότι ακόμα και άνθρωποι μεγαλύτεροι σε ηλικία που προφανώς αποφεύγουν αυτού του είδους τα αθλήματα, θα μπορούσαν να επωφεληθούν ρίχνοντας μία γροθιά που και που… Σε αντίθεση με άλλα είδη άσκησης και ίσως τα περισσότερα, το kickboxing επικεντρώνεται στην ισχύ των κινήσεων και αυτό βοηθά στην ισορροπία και ακόμη περισσότερο τους μεγαλύτερους, ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο των πτώσεων.

Μία προπόνηση kickboxing, αποτελείται από επαναλαμβανόμενες κινήσεις με δύναμη, διάρκειας 2-3 λεπτών η κάθε μία, κάτι που θυμίζει τη μέθοδο της HIIT – υψηλής έντασης διαλειμματικής προπόνησης. Ορισμένες έρευνες, έχουν δείξει ότι μόλις 60 δευτερόλεπτα HIIT ισοδυναμεί με 45 λεπτά λιγότερο έντονης άσκησης σχετικά με τα οφέλη στην καρδιά και τους πνεύμονες.

Το kickboxing έχει αποδειχθεί σύμφωνα με έρευνες ότι βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, τη δύναμη, την ευελιξία και την ευκινησία, ενώ παράλληλα κάνοντας συνδυασμούς ασκήσεων, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να κάψεις περισσότερες από 8 θερμίδες ανά λεπτό. Επίσης, βοηθά να βελτιωθεί και ο συντονισμός ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις νευρομυϊκών παθήσεων όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ