2012-06-03 18:49:03
Φωτογραφία για Καταδίκη 15 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Κυπαρισσία
Σε 15 χρόνια κάθειρξης καταδικάσθηκε χθες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας ένας 55χρονος από το Μεμί Κυπαρισσίας για την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός πρώτου του εξάδελφου, πέρυσι τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 55χρονος χτύπησε επανειλημμένες φορές με μία σιδερένια λάμα τον εξάδελφό του στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να κινδυνέψει η ζωή του. Το θύμα, 65 ετών, μόνιμος κάτοικος Αυστραλίας, δεν παρουσιάσθηκε χθες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ωστόσο, στις καταθέσεις που είχε δώσει μετά το περιστατικό, είχε αναφέρει ότι κίνητρο του συγγενή του, ήταν η ληστεία και πως του είχε αφαιρέσει το ποσό των 3.500 δολαρίων Αυστραλίας. Κάτι τέτοιο, όμως δεν προέκυψε κατά τη χθεσινή διαδικασία.

Απόπειρα

Η κατηγορία που αντιμετώπισε και τελικά καταδικάσθηκε ο 55χρονος ήταν αυτή τη απόπειρας ανθρωποκτονίας και της οπλοχρησίας
. Ο εισαγγελέας έδρας Δημήτρης Σταύρου, ζήτησε να του αποδοθεί και η κατηγορία της ληστείας, όμως το Δικαστήριο έκρινε πως δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία γι’ αυτό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 23 Οκτωβρίου 2011, ο κατηγορούμενος μαζί με το θύμα βρίσκονταν στο σπίτι του, την ώρα που ο 55χρονος πήγε να φύγει, έβγαλε από τα ρούχα του μια σιδερένια λάμα και άρχισε να χτυπάει τον ξάδελφό του στο κεφάλι, προκαλώντας του σοβαρότατα τραύματα. Οι αστυνομικοί βρήκαν σε απόσταση 300 μέτρων από το σπίτι του κατηγορούμενου, πεταμένα σε σακούλα, μέσα σε βάτα, τα ματωμένα του ρούχα και τη σιδερένια λάμα που χρησιμοποίησε.

Γειτόνισσα, καταθέτοντας επιβεβαίωσε πως τα ρούχα που της έδειξαν οι αστυνομικοί ήταν αυτά που φορούσε ο κατηγορούμενος εκείνο το πρωινό, ενώ για το χαρακτήρα του είπε ότι δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Αντίθετα, για το θύμα είπε ότι ήταν θρασύτατο και προκαλούσε.

radio936.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θαυματουργό το ginger!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θαυματουργό το ginger!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ