2012-06-03 20:13:30
Φωτογραφία για Δεκάδες σταρ του Χόλυγουντ φορούν τα μαλλιά Ινδών [φωτο]
Λαμπερές σταρ του Χόλυγουντ, διασημότητες του διεθνούς τζετ σετ και γυναίκες της «διπλανής πόρτας» που λατρεύουν τα πλούσια μακριά μαλλιά έχουν πιθανότατα στο κεφάλι τους προϊόντα παράνομης δραστηριότητας κι εκμετάλλευσης φτωχών γυναικών.

Εκατοντάδες γυναίκες περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για μία από τις 18 αίθουσες με την αφόρητη ζέστη και τον τρομακτικό ήχο δεκάδων μηχανών που στριγγλίζουν. Η αναμονή ωστόσο πιστεύουν ότι αξίζει τον κόπο διότι όταν βγουν από αυτό το δωμάτιο η ψυχή τους θα είναι καθαρή κι ανάλαφρη. Η προσφορά της πλούσιας κόμης τους στη θεότητα Βενκατεσουάρα θα καθαγιάσει την ψυχή τους κι ενδεχομένως θα συμβάλει σε ένα θαύμα που θα τις βγει από την φτώχεια και την ανέχεια Περισσότερες από 40.000 Ινδές μαζί με τα παιδιά τους προσφέρουν τα πυκνά μαύρα μαλλιά τους και βγαίνουν από τον ναό Τιρουμάλα του νότιου κρατιδίου Άντρα Πράντες κουρεμένες γουλί χωρίς φυσικά να έχουν πάρει χρήματα για τη θυσία τους. Τους αρκούν οι διαβεβαιώσεις των ιερέων ότι θα εισακουστούν οι ευχές τους,


Οι ιερείς ωστόσο συλλέγουν τα μαλλιά που έχουν αποκομίσει οι 650 κουρείς του ναού (ο καθένας κουρεύει 60 ανθρώπους την ημέρα) και στη συνέχεια τα πουλάνε μέσω διαδικτύου στις εταιρείες των δυτικών αγορών που φτιάχνουν εξτέσιονς και περούκες! Υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμές έχουν πουληθεί περισσότεροι από 561 τόνους μαλλιών σε Ευρώπη, Αμερική και Κίνα εξασφαλίζοντας αμύθητα ποσά στη διοίκηση του ναού (περισσότερα από 70.000.000 ευρώ τον χρόνο).

Συνεργάτης των ιερέων αποκάλυψε ότι μια παρτίδα εξτέσιονς για διάσημες σταρ του θεάματος όπως η Εύα Λονγκόρια, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ή η Μίσα Μπάρτον που είναι πελάτισσές του, πληρώνονται έως και 3500 ευρώ. Σε περίπτωση μάλιστα που πέσει η προσφορά θα πλήρωναν πολλά περισσότερα καθώς τα μαλλιά των Ινδών είναι πολύ δυνατά και λαμπερά.

Η είδηση εκμετάλλευσης της θυσίας των πιστών ωστόσο δεν πτοεί τις Ινδές που συνεχίζουν να μακραίνουν τα μαλλιά της με την ελπίδα να τα δωρίσουν κάποτε στον Ναό, στον οποίο πολλές φορές περπατούν χιλιόμετρα για να φτάσουν, χωρίς να έχουν μαζί τους παρά λίγο νερό.

Πολλές πιστεύουν ότι τα χρήματα που κερδίζει ο Ναός διατίθενται σε φιλανθρωπίες, σε ορφανοτροφεία, νοσοκομεία και ιδρύματα για τους άπορους. Τις περισσότερες, όμως, δεν τις ενδιαφέρει και πολύ.

«Δεν ξέρω τί κάνει η διοίκηση του Ναού με μαλλιά μου αν και είμαι σίγουρη ότι κάπου τα έχουν πουλήσει. Δεν με νοιάζει. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι αμέσως μετά τη θυσία μου, ο σύζυγός μου συνήλθε από ένα σοβαρό ατύχημα και γλίτωσε τον θάνατο», λέει χαρακτηριστικά μία από αυτές τις γυναίκες.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ