2012-06-03 20:10:56
Φωτογραφία για O Θάνος Πασχάλης απαντά στον Βίκτωρα Βλαχογιάννη
 Καταγγέλει πως παρεμβάσεις στην δουλειά του προκειμένου να βγουν ονόματα στον αέρα.

 Όλα ξεκίνησαν με την συνέντευξη που έδωσε ο Θάνος Πασχάλης στο "κουρδιστό πορτοκάλι" (δείτε εδώ),στην οποία έκανε λόγω για "πραιτωριανούς".Ο Βίκτωρας Βλαχογιάνης φαίνεται πως προσβλήθηκε από όσα διάβασε και του απάντησε (δείτε εδώ) λέγοντάς του ότι ήταν λίγος για το Mega.Ο Θάνος με νέα του επιστολή  βάζει τα πράγματα στη θέση τους αλλά κάνει και λόγω για παρεμβάσεις στη δουλειά του,που δεν επιτρέπονται σύμφωνα με την άποψή μας και μάλιστα από ένα κανάλι που θέλει να λέγεται η ναυαρχίδα της ενημέρωσης.Διαβάστε την επιστολή του Θάνου Πασχάλη:

Αγαπητοί φίλοι...Επειδή στην εποχή μας πολύ εύκολα παρερμηνεύονται αρκετά πράγματα οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια.

Μιλώντας στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι" έκανα λόγο για κάποιους που λειτουργούν στο κανάλι με "αυτοκρατορικές" πρακτικές και φυσικά εννοούσα έναν και πέραν αυτού κανέναν από σας...Για όλους τους συναδέλφους-αποχωρήσαντες και παραμένοντες-τρέφω απεριόριστη συμπάθεια και εκτίμηση και αυτό το αποδείκνυε η καθημερινότητα των σχέσεών μας οι οποίες, θα συμφωνήσετε, ήταν καθαρές με χιούμορ και συναδελφική αλληλεγγύη.


Οι αιχμές αφορούσαν αποκλειστικά έναν στον οποίο και τώρα αναγνωρίζω αρκετά θετικά και με τον οποίο διατηρούσαμε άριστες επαγγελματικές σχέσεις μέχρι πριν απο εναν χρόνο.

Όμως κάποια γεγονότα, όπως η στάση απέναντι σε θρασύτατους φοροφυγάδες που διαμαρτύρονταν για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους- διατάραξαν τις σχέσεις αυτές και η ευθύνη ανήκει και στους δύο. Πριν λίγους μήνες ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε φιλοδωρήσει με αγωγή τον Νίκο Χατζηνικολάου για τα γραφόμενα σε βάρος του στην εφημερίδα πριν οδηγηθεί στη φυλακή. Οποία αναίδεια και θράσος...

Η γνωστή τακτική όσων κλέβουν το άτυχο δημόσιο...Να στρέφονται νομικά κατα των δημοσιογράφων προσπαθώντας έτσι να εκφοβίσουν. Επανέρχομαι όμως στα δικά μου: Ένα περιστατικό πριν από λίγους μήνες έθιξε την προσωπική και επαγγελματική μου αξιοπρέπεια. Παρουσία πολλών συναδέλφων ο "αυτοκράτορας" με επιτίμησε και με προσέβαλε σκαιότατα υποστηρίζοντας ότι διαρρέω διάφορα για τα θέματά μου σε blogs - γεγονός τελείως αναληθές. Η αλήθεια είναι ότι σοκαρίστηκα με το υποτιμητικό ύφος του.

Τότε δεν αντέδρασα -κακώς- αλλά η συμπεριφορά αυτή με στενοχώρησε σφόδρα. Αποτέλεσμα να οδηγηθώ σε νοσοκομείο και να μείνω για μήνες εκτός δουλειάς, καθώς το στομάχι δεν άντεξε.

Ανάλογα περιστατικά απαξίωσης και λοιδωρίας έχετε υποστεί και ορισμένοι απο σας αλλά αρμόδιοι να μιλήσετε γι' αυτά είστε οι ίδιοι.

Επίσης συμπληρώνω- εξ όσων γνωρίζω-ότι οι λόγοι της αποχώρησης αρκετών από τους 24 συναδέλφους δεν ήταν αποκλειστικά οικονομικοί, αλλά είχαν να κάνουν και με το εργασιακό κλίμα που επικρατεί στο κανάλι.

Στον ίδιο άνθρωπο για να είμαι δίκαιος (ο Τζον Κένεντι είχε πει ότι ποτέ το απόλυτο καλό δεν είναι από τη μια πλευρά και το απόλυτο κακό από την άλλη)-οφείλω να αναγνωρίσω ότι στήριξε ρεπόρτερ στη δουλειά τους και οφείλω επίσης να αναγνωρίσω ότι μας στάθηκε αρωγός στο θέμα των ατομικών συμβάσεων και συνέδραμε στο να λειανθούν ορισμένες επίμαχες και σε βάρος μας πλευρές τους...

Μόνο που για μένα, το σημαντικό είναι, οι ανθρώπινες σχέσεις που πρέπει να κυριαρχούν σε ένα εργασιακό περιβάλλον .

Τώρα όσον αφορά το "απροσκύνητος" που είπα στη συνέντευξη αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν δέχτηκα-όπως και οι περισσότεροι από σας-να κάνω εκπτώσεις στην προσωπική μου αξιοπρέπεια. Οι "Θεοδώρες", οι "Κλεοπάτρες" και οι "πραιτοριανοί" είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε κάθε εργασιακό χώρο, όπως και στο κανάλι και άλλωστε είχαμε να το λέμε και μεταξύ μας- ας μη κρυβόμαστε.

Η συμπάθεια και εκτίμηση προς όλους τους συναδέλφους είναι ουσιαστική και όχι στα...χαρτιά .

Για το φίλο Βίκτορα έχω να πω ότι τρέφω απόλυτη εκτίμηση αλλά να του προσθέσω -αναφερόμενος στην επιστολή του προς εμένα- ότι πήγα στο γραφείο του και μιλούσαμε επί μισή ώρα την προτελευταία φορά που βρέθηκα στο κανάλι. Την ημέρα της αποχώρησής μου δεν τον χαιρέτησα γιατί απλώς την ώρα που πήγα στο κανάλι για να παραλάβω την καταγγελία της σύμβασής μου, δεν ήταν στο γραφείο του, όπως αυτό συνέβη και με ορισμένους άλλους συναδέλφους που έλειπαν στο ρεπορτάζ.

Οσο για τις δραστικές αλλαγές που απαιτούνται στο δελτίο και για τις οποίες έκανα λόγο στη συνέντευξη, εξέφρασα την άποψή μου συμμεριζόμενος σε πολλά και δικές σας απόψεις που κατά καιρούς εκφράζαμε ο ένας στον άλλο.

Οσο για τα τηλεπαράθυρα -δεν αφορά τους κομίζοντες ειδήσεις- σχολίασα το τι ακούμε όλοι μας καθημερινά κυκλοφορώντας στο δρόμο, ας μη κρυβόμαστε αγαπητοί συνάδελφοι.

Αυτά είχα να πω και ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω...

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους μας και πάνω απ' όλα να προσέχουμε την υγεία μας...."
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ