2012-06-03 21:20:12
Φωτογραφία για Δεν τον «πάνε» τα πέναλτι...
Με μοιραίο του παίκτη τον Δημήτρη Μάζη που αστόχησε σε πέναλτι οκτώ δευτερόλεπτα πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας του πέμπτου τελικού, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι με 4-3 από την Βουλιαγμένη στον Λαιμό και απώλεσε τον τίτλο του πρωταθλητή έπειτα από πέντε συνεχόμενες κατακτήσεις.

Η διαδικασία των πέναλτι δεν τον ...πάει με τίποτα τον Ολυμπιακό! Μετά την ήττα στον τέταρτο τελικό της Παρασκευής, η ρώσικη ρουλέτα έμελλε να είναι καταδικαστική για τους «ερυθρόλευκους» και στον πέμπτο τελικό , όπου ηττήθηκαν με 4-3 από την Βουλιαγμένη (καν. αγώνας και παράταση 7-7) και παρέδωσαν τα σκήπτρα στην ομάδα του Τέο Λοράντου, η οποία πανηγύρισε πρωτάθλημα για πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια.

Καταλυτική φάση του πέμπτου τελικού αποδείχθηκε η απώλεια του πέναλτι του Δημήτρη Μάζη οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, με τον άλλοτε άσο της Βουλιαγμένης να «σημαδεύει» το δοκάρι του Τσαλκάνη!


Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ συγκεντρωμένος στην πισίνα και αποφασισμένος να πάρει τον τίτλο!

Έτσι, στο 3' προηγήθηκε με ωραία ενέργεια του Κώστα Μουρίκη από την θέση του φουνταριστού, για να ισοφαρίσει η Βουλιαγμένη στο 4' με τον Καρούντζο.

Ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 7' με τον Βαγγέλη Δελακά στον παίκτη παραπάνω, για να απαντήσει ο Γούνας και να ισοφαρίσει σε 2-2 ο Γούνας, σκορ που ΄ξταν και το τελικό του πρώτου οκταλέπτου.

Στην δεύτερη περίοδο η Βουλιαγμένη πήρε το προβάδισμα με 3-2 με τον Χρήστο Αφρουδάκη, για να ισοφαρίσει ο Δελακάς σε 3-3 .

Ο Αφρουδάκης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 15' έδωσ εκ νέου το προβάδισμα στους μπέμπηδες για να ισοφαρίσει εκ νέου ο Θρύλος σοτν παίκτη παραπάνω με τον Μάριο Χατζηκυριακάκη και να λήξει το πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός πέρασε εκ νέου μπροστά στο σκορ στο 20' με το τρίτο προσωπικό γκολ του Βαγγέλη Δελακά από την περιφέρεια για να ισοφαρίσει στο 22' ο Μυλωνάκης σε 5-5.

Οι πρωταθλητές πήραν εκ νέου το προβάδισμα με σου του Κόλιανιν στο 22' στον παίκτη παραπάνω, αλλά η Βουλιαγμένη απάντησε σε 6-6 με τον Ελμισιάν στον παίκτη παραπάνω!

Η έναρξη του τέταρτου οκταλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται εκ νέου με τον Δημήτρη Μάζη στο 26', με τον πολύπερο αμυντικό να κάνει κίνηση φουνταριστού, αλλά η Βουλιαγμένη βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση με τον Βλαχόπουλο στο 27' και ενώ είχαν προηγηθεί δύο έξοχες επεμβάσεις του Νίκου Δεληγιάννη.

Οι διαιτητές που έπαιζαν «έδρα» και έδιναν με ιδιαίτερη ευκολία αποβολές στους γηπεδούχους απέβαλαν τον προπονητή του Ολυμπιακού Θόδωρο Βλάχο για διαμαρτυρία στο 29.

Ο Θρύλος ευτύχησε να έχει σε τρομερή βραδιά τον Νίκο Δεληγιάννη που πραγματοποίησε σωρεία εντυπωσιακών επεμβάσεων, κρατώντας την ομάδα του ζωντανή, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει πέναλτι με τον Μουρίκη οκτώ δεύτερα πριν το τέλος, αλλά ο Δημήτρης Μάζης που ανέλαβε την εκτέλεσή του σημάδεψε το δοκάρι και ο πέμπτος τελικός οδηγήθηκε σε εξάλεπτη παράταση.

Στα παράταση και οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε εξαιρετικές αμυντικές προσπάθειες, με τον Θρύλο να είναι και πάλι άτυχος όταν το σουτ του Μπλάνη βρήκε στο δοκάρι τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράταση και ο πέμπτος τελικό οδηγήθηκε και αυτός στα πέναλτι Στα πέναλτι η Βουλιαγμένη με τον Τσαλκάνη να αποκρούει τα πέναλτι των Δελακά και Κατρουζανάκη και τον Αλέξανδρο Γούνα να σκοράρει στο τελευταίο πήρε τον τίτλο με 4-3 έπειτα από 14 χρόνια.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-2, 1-1 - 0-0 - 4-3.

 

 http://www.katimagiko.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ