2012-06-03 23:59:03
Φωτογραφία για “Ψηφίσαμε αυτούς που δεν αξίζουν”
Την ιδιαίτερα δύσκολη εθνική πραγματικότητα που διαμορφώνεται για την Ελλάδα λόγω της πολυεπίπεδης κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας... και τις προκλήσεις που διανοίγονται για το μέλλον, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου, περιγράφει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Ένας Ιεράρχης, ο λόγος του οποίου διακρίνεται πάντα από μια “άλλη λογική” και επιχειρεί να φέρει τη σημερινή Εκκλησία πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας, ανοίγει παράθυρο ελπίδας για το μέλλον, εφόσον οι εθνικές επιλογές που θα αναληφθούν, είναι εκείνες που θα ανταποκρίνονται στη συγκυρία της εποχής μας.

“Το οικονομικό σύστημα οδηγήθηκε σε κατάρρευση. Το ευρωπαϊκό όραμα μετατράπησε σε εφιαλτικό όνειρο. Οι πολιτικές υποσχέσεις μεταμφιέστηκαν σε ανόητα ψέματα, ακατανόητα επιχειρήματα και αδικαιολόγητες επιλογές. Ένας κόσμος δίχως τόλμη και ηρωϊσμό, δίχως εξυπνάδα και πρωτοτυπία, δίχως ποιότητα και πειστικότητα, δίχως πνεύμα και ζωή… Την ιστορική δόξα του παρελθόντος μας, τη διαδέχτηκε ο παγκόσμιος διασυρμός μας και οι συνεχείς απειλές
. Το μόνο που πλέον γεννά η χώρα μας είναι αδιέξοδα και αναξιοπιστία, ασυνεννοησία και ακυβερνησία…. Οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπηκαν, τα επιδόματα αφαιρέθηκαν, τα χρέη αυξήθηκαν, τα σπίτια μας φορολογήθηκαν, τα συσσίτια πλήθυναν, η φτώχεια και η ανεργία περίσσεψαν, οι άνεργοι συναγωνίζονται σε αριθμούς τους εργαζομένους, οι γέροντες αγωνιούν, οι νέοι ξενητεύονται, οι αναπνοές μας περιρίσθηκαν, οι ελπίδες μας στέρεψαν, τα οράματα πέθαναν”, σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Νικόλαος, και συνεχίζει.

“Το γκρέμισμα των πνευματικών θεμελίων μας συνεχίζεται απρόσκοπτα. Κάναμε το λάθος να ελπίσουμε εκεί που δεν έπρεπε. Κάναμε τον κόπο να ψηφίσουμε αυτούς που δεν αξίζουν. Κάνουμε το έγκλημα να μη μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Τελικά ούτε κυβέρνηση βλέπουμε ούτε αληθινούς ηγέτες και άρχοντες διακρίνουμε ούτε λύσεις διαφαίνονται… Καιρός να ξυπνήσουμε. Η μέρα δεν θα έρθει από μόνη της. Αυτή τη μέρα θα τη φέρουμε εμείς. Οι κοσμικές πολιτικές επιλογές προσδοκούν «πότε θα κάνει ξαστεριά»∙ δεν μπορούν να μας βγάλουν από τη νύχτα, ελπίζουν σε αστεράκια. Εμείς προσδοκούμε ημέρα με ήλιο, τον Ήλιο της δικαιο-σύνης”.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος αναφέρεται και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου που πλησιάζουν, ζητώντας “να αναδειχθούν άρχοντες ικανοί να αναλάβουν τις ευθύνες του τόπου μας, την προστασία της ιστορίας μας, τον σεβασμό της πίστης και της παράδοσής μας. Ηγέτες με φόβο Θεού, με νουν Χριστού, ανιδιοτελείς πατριώτες με ξεκάθαρη προαίρεση, πολιτική σύνεση και ηρωική βούληση, διότι τέτοιους χρειαζόμαστε, μόνο τέτοιους μπορούμε να ψηφίσουμε και τέτοιους μόνο αξίζει αυτό που ονομάζεται Ελληνική ταυτό-τητα και Ορθόδοξη συνείδηση”.
statesmen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ