2012-06-04 15:06:02
Φωτογραφία για Μυστήριο με την αυτοκτονία Τούρκου μεγιστάνα
Εκβιασμοί και απειλές, μία αυτοκτονία, ένα λανθασμένο τηλεφώνημα και μία απρόσμενη «επίσκεψη»-αυτοψία «αρμόδιων» στελεχών της ισραηλινής πρεσβείας συνθέτουν το παζλ της σοβαρότατης υπόθεσης που καλούνται να επιλύσουν οι άνδρες της τουρκικής αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών.

Σήμερα, ο μεγιστάνας Jak Kamhi, γόνος πλούσιας οικογένειας, εβραϊκής καταγωγής, βρέθηκε νεκρός μέσα στην υπερπολυτελή βίλα του, την οποία συναντά κάποιος στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου στη συνοικία του Τσενγκελκόγ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet», ο 62χρονος αυτοπυροβολήθηκε και εντοπίστηκε αιμόφυρτος από το προσωπικό. Ο άνθρωπος που τηλεφώνησε πρώτος στα επείγοντα έδωσε λανθασμένη διεύθυνση, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Την ίδια ώρα, πολλά ερωτήματα προκαλεί η αιφνίδια επίσκεψη κλιμακίου της ισραηλινής πρεσβείας στον τόπο της αυτοκτονίας.

Όπως ήταν φυσικό, όλα τα τουρκικά Μ.Μ.Ε. αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ για την περίεργη υπόθεση.


Η πολυτάραχη ζωή του

Η ζωή του επιχειρηματία θυμίζει αστυνομικό μυθιστόρημα. Μία ζωή γεμάτη χλιδή, πλούτο, αλλά με έντονο το αίσθημα του φόβου, διότι ο Kamhi αποτελούσε στόχο της Μαφίας, ενώ επί πολλά χρόνια δεχόταν απειλές και εκβιασμούς.

Ο μεγιστάνας ακροβατούσε με τον κίνδυνο. Το 1993 έγινε η πρώτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Εκείνη τη χρονική στιγμή σώθηκε χάρις στην άμεση παρέμβαση των ανδρών της προσωπικής του φρουράς. Oι δράστες ετοίμαζαν χτύπημα με ρουκέτα κατά του ξενοδοχείου όπου διέμενε. Για περισσότερο από 20 χρόνια είχε εγκαταλείψει την Τουρκία και μετέφερε μέρος των επιχειρήσεών του, κυρίως του βιομηχανικού τομέα, στη Γενεύη της Ελβετίας. Ωστόσο, κατά την επάνοδό του στην Τουρκία (2008), δέχθηκε απειλές και εκβιασμούς από μέλη της Μαφίας.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο ΘΕΟΣ (ΔΕΝ)  ΣΩΖΟΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο ΘΕΟΣ (ΔΕΝ) ΣΩΖΟΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ