2012-06-04 15:08:03
Φωτογραφία για Ξανάρχεται η γούνα στη Ρόδο! Αιτία; Οι Ρώσοι τουρίστες!
Πριν αρκετά χρόνια, στη Ρόδο αφθονούσαν τα καταστήματα εκείνα τα οποία έφτιαχναν αλλά και πουλούσαν γούνες! Κι αυτό, όπως όλοι γνωρίζουν, οφειλόταν είτε στην μόδα, είτε στο γεγονός, ότι στο νησί μας ερχόντουσαν τουρίστες υψηλής οικονομικής στάθμης, (κυρίως από τις Σκανδιναβικές χώρες), οι οποίοι αγόραζαν τις γούνες σε αρκετά προσιτές τιμές σε σύγκριση μ’ αυτές που επικρατούσαν στις χώρες τους!

Σιγά-σιγά όμως, λίγο η κρίση, λίγο του ότι πέρασε η μόδα, λίγο οι τιμές, λίγο οι «ιμιτασιόν» γούνες που κυκλοφορούσαν, λίγο η τουρκική αγορά με τα δερμάτινα, λίγο ο «πόλεμος» κατά της γούνας, λίγο το ένα λίγο τ’ άλλο, οι γούνες έγιναν… δυσεύρετες στη Ρόδο!

Τα εργαστήρια έκλεισαν, τα καταστήματα δεν πουλούσαν πλέον γούνες, (αφού δεν υπήρχε και η σχετική ζήτηση), και γενικά δεν έβλεπες να «κυκλοφορεί» στην αγορά αυτό το είδος!

Τώρα, όμως, (και ειδικά πέρσι και φέτος), τα πράγματα έχουν αρχίσει και πάλι ν’ αλλάζουν! Κι όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει, αρκετά είναι εκείνα τα καταστήματα που διαθέτουν για πώληση γούνες!


Αιτία – απ’ ότι τουλάχιστον μάθαμε – αποτελούν οι Ρώσοι τουρίστες! Οι οποίοι ζητούν ν’ αγοράσουν γούνες, διαθέτοντας μάλιστα και αρκετά χρήματα!

Έτσι, μπροστά σ’ αυτήν τη ζήτηση που υπάρχει και πάλι, κι αν φυσικά τα πράγματα εξελιχθούν όπως κάποιοι τα φαντάζονται, δεν αποκλείεται να ξαναδούμε στη Ρόδο να λειτουργούν, όπως παλιά, εργαστήρια γουνών!

Μόνο που το εύλογο ερώτημα που σίγουρα δημιουργείται, είναι, πού, αλήθεια, θα βρεθούν όλοι εκείνοι οι μάστορες που έκαναν φοβερά πράγματα με τα κομμάτια γούνας που συναρμολογούσαν;
pygmi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ