2012-06-04 19:09:03
Φωτογραφία για Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ καταρτίζουν σχέδιο εξόδου από την κρίση
Προσπάθειες για τη δημιουργία αναχώματος, ώστε να αποτραπεί η κατάρρευση τραπεζών καταβάλλει η Κομισιόν με τη στήριξη της ΕΚΤ, του ΔΝΤ αλλά και των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα πιέσεις ασκούνται στην Ισπανία από την Γερμανία για άντληση χρημάτων από τα ευρωπαϊκά ταμεία ώστε να περιοριστεί η τραπεζική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ και η Κύπρος έρχεται όλο και πιο κοντά στην προσφυγή στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις τις ελληνικής κρίσης στο τραπεζικό της σύστημα.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η ΕΚΤ διαψεύδει τα περί παγώματος στις μειώσεις μισθών και συντάξεων και το μόνο που φέρονται να συζητούν είναι η παράταση στον χρόνο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι επικεφαλής τεσσάρων ευρωπαϊκών θεσμών Ντράγκι, Μπαρόζο, Ρομπάι και Γιούνκερ προετοιμάζουν «συνολικό σχέδιο», για την έξοδο της ευρωζώνης από τη διετή κρίση, με ενίσχυση των εξουσιών των θεσμών της ΕΕ έναντι της κατάρτισης των εθνικών προϋπολογισμών, τη δημιουργία πανευρωπαϊκής εποπτικής Αρχής για τις τράπεζες, με πρωτόγνωρες εξουσίες, και την εναρμόνιση των εθνικών φορολογικών πολιτικών σε επίπεδο ευρωπαϊκό.


Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπει στην ατζέντα, αν η Αθήνα αποτύχει να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται από τη νέα δανειακή σύμβαση που έχει συμφωνήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί. Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε «το ερώτημα θα τεθεί, χωρίς αμφιβολία αν οι ίδιοι οι Έλληνες δε σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους» και πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ