2012-06-04 19:59:03
Φωτογραφία για Το διαρκές έγκλημα των άδειων ταμείων!
Γράφει ο Αίας

«Μετρητά υπάρχουν έως 15 Ιουλίου στα ταμεία του κράτους και μετά...

"στάση πληρωμών", ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο χρειαζόμαστε 21 δισεκατομμύρια, ποσό τεράστιο, εάν βρεθούμε …εκτός Ευρωζώνης», διαλαλούν οι πραματευτάδες του Μνημονιακού εφιάλτη. Παραδέχονται, πάντως, ότι η άγρια και βαθιά ύφεση, που πλήττει την ελληνική οικονομία, εξαιτίας των κοινωνικά βάρβαρων μέτρων λιτότητας έχει «σκοτώσει» τα δημόσια έσοδα.

Ωστόσο, κάνουν …γαργάρα, κατά το κοινώς λεγόμενο, τη σκόπιμη διάλυση του φορολογικού μηχανισμού λόγω της δραματικής υποστελέχωσης και της πλημμελούς μηχανοργάνωσης, δεδομένου ότι, έπειτα από 2 δεκαετίες λειτουργίας, το taxis ακόμα να ολοκληρωθεί! Σοκαριστικά τα στοιχεία για το εύρος της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής! Και μόνο ενδεικτικά όσα παρουσιάζει ο οικονομολόγος Γ. Κουτσούκος, στην Αυγή: Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών για την είσπραξη οφειλών άνω των 300.000 ευρώ, που θα έπρεπε να λειτουργεί από τον Νοέμβριο, δεν είχε καν συσταθεί μέχρι πρόσφατα, με αποτέλεσμα να «λιμνάζουν» ποσά μεγαλοοφειλετών ύψους 2,3 δισ
. Την ίδια στιγμή βέβαια αποστέλλονται ειδοποιητήρια-απειλές κατασχέσεων σε μικροοφειλέτες των 300 ευρώ και άνω. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες Η αρμόδια υπηρεσία για τον έλεγχο των ενδοομιλικών συναλλαγών (εστία φοροδιαφυγής των πολύ μεγάλων εταιρειών) είναι στελεχωμένη με έναν μόνο υπάλληλο και δεν υπάγεται καν στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά στο υπουργείο Ανάπτυξης! Η αναβολή υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας, ειδικά για τις μεγάλες επιχειρήσεις -γεγονός που αγγίζει τα όρια «οικονομικής προβοκάτσιας»- στερεί από το δημόσιο ταμείο τεράστια ποσά κάθε μήνα. Απίστευτο; Κι όμως …μνημονιακό. Δεν προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα η είσπραξη ούτε ενός ευρώ(!), μέσα στο 2012, από τη φοροδιαφυγή. Η στόχευση είναι προφανής: Βίαιη φτωχοποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού με κάθε τρόπο, ώστε να υλοποιηθεί το μνημονιακό «όραμα» της εσωτερικής υποτίμησης και της ανάκτησης της «ανταγωνιστικότητας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πόρτα Μάριτς σε Μακάμπι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πόρτα Μάριτς σε Μακάμπι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ