2012-06-04 21:07:00
Φωτογραφία για ANΗΣΥΧΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Προβληματισμό προκαλεί στις διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων η υστέρηση εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές, που καταγράφεται από την αρχή του έτους. Τα έσοδα του ΙΚΑ εμφανίζουν μείωση κατά 14% στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου...

σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Μειωμένα κατά 20% είναι και τα έσοδα του ΟΑΕΕ για το ίδιο χρονικό διάστημα. Ανάλογη ήταν η μείωση το 2011, κατά 14,54% για το ΙΚΑ και κατά 20% για τον ΟΑΕΕ, σε σχέση με το 2010.

Η παρατεταμένη ύφεση έχει επιφέρει απώλειες στα Ταμεία της τάξεως των 4,5 δισ. κατά την τελευταία διετία, ενώ περαιτέρω μείωση των εσόδων κατά 6% έως 7% αναμένεται, σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη των Ταμείων, από τη μείωση μισθών, συντάξεων και την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Για να αντιμετωπίσουν τις απώλειες από τη μείωση των εισφορών οι ασφαλιστικοί φορείς, έχουν εκταμιεύσει το μεγαλύτερο μέρος της επιδότησης που προβλέπεται από τον προϋπολογισμό.

Το ΙΚΑ έχει λάβει ήδη 1,4 δις ευρώ από τα 2,1 δισ. ευρώ που δικαιούται συνολικά για το 2012 και εκτιμάται ότι έως το τέλος του έτους τα Ταμεία, θα χρειασθούν επιπλέον ενίσχυση 1,2 δις.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ώρα της επιλογής...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ώρα της επιλογής...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ