2012-06-04 21:47:03
Φωτογραφία για Δουλειά μέχρι τα... 80 προτείνει αμερικανικός ασφαλιστικός κολοσσός
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της American International Group Inc (AIG) Robert Benmosche, σε μια... φιλότιμη προσπάθεια να δώσει λύση στο συνταξιοδοτικό πρόβλημα που πονοκεφαλιάζει... τα ασφαλιστικά Ταμεία όλου του κόσμου, πρότεινε την άυξηση ορίου συνταξιοδότησης στα... 80 έτη!

Ο κ. Benmosche εκτίμησε ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη καταδεικνύει ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πρέπει να αποδεχθούν ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εργαστούν περισσότερα χρόνια, όσο αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomgerg.

«Το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα πρέπει να μετακινηθεί από τα 70 στα 80» δήλωσε ο 68ετής Benmosche, προσθέτοντας πως αυτό θα καταστήσει τις συντάξεις και τις ιατρικές υπηρεσίες πιο προσιτές και θα μειώσει τα βάρη για τις νεότερες γενεές.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο κ. Benmosche σημείωσε πως οι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως δεν υπάρχει εύκολος τρόπος εξόδου από την κρίση και σημείωσε πως οι κυβερνώντες πρέπει να δουλέψουν περισσότερο. Για την επιστροφή στη δραχμή είπε πως θα δημιουργούσε τεράστιο πληθωρισμό και θα ήταν «καταστροφική» για όσους έχουν σταθερά εισοδήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα είναι κατά μέσον όρο τα 81,3 χρόνια, ενώ η πραγματική ηλικία συνταξιοδότησης ανέρχεται στα 59,6 έτη και είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Τόνια αποκαλύπτει
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Τόνια αποκαλύπτει
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ