2018-07-21 19:00:53
Φωτογραφία για Πώς πραγματικά πρέπει να σερβίρεται το φαγητό στα μπαρ
Όλο και περισσότερα μπαρ στον πλανήτη σερβίρουν φαγητό. Άλλα σαν fingerfood και μερικά με ολόκληρο μενού που επιμελείται συχνά κάποιος αρκετά αναγνωρίσιμος σεφ. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό, το αντίθετο θα έλεγα, καθώς μαζί με υψηλής ποιότητας ποτά μπορείς να απολαύσεις και εξίσου καλοφτιαγμένο φαγητό, που συνήθως ταιριάζει στην περίσταση. Το πρόβλημα εδώ, έγκειται στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεται το όλο θέμα. Ναι, υπάρχουν κανόνες. Και είναι οι εξής Είναι μπαρ, όχι εστιατόριο

Το σημείο- κλειδί για ένα μενού σε μπαρ είναι να κάνει τον πελάτη να πίνει περισσότερο. Είναι σημαντικό το φαγητό να κρατά περισσότερο τους επισκέπτες και να τους βάλει στη διαδικασία να παραγγείλουν ένα ακόμη ποτό. Αυτό άλλωστε επιδιώκει και ο πελάτης στο μπαρ: να πιει, όχι να φάει.

Το μενού πρέπει να είναι μέρος τους γενικότερου concept

Kάθε ιδιοκτήτης μπαρ θέλει να βγάλει περισσότερα χρήματα και αυτό φυσικά και περιλαμβάνει την προσφορά κάποιων έξτρα υπηρεσιών, όπως είναι το φαγητό. Το μενού του όμως θα πρέπει αφενός να ταιριάζει στο προφίλ των πελατών του αλλά κυρίως σε αυτό του ίδιου του μπαρ. Για παράδειγμα, το να σερβίρεται σούσι στην μπάρα είναι εντελώς άκυρο έως αστείο.


Ο σωστός σεφ

Δεν μπορεί κάθε σεφ να ταιριάζει σε κάθε κουζίνα. Το ίδιο ισχύει και γι' αυτόν σε ένα μπαρ. Να αντιληφθεί πού βρίσκεται και να προσαρμοστεί, από κάθε άποψη, στις συνθήκες και τις περιστάσεις, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα των πιάτων του.

Η γνώμη του σερβιτόρου

Όπως και το κάθετί μέσα σε ένα μπαρ, έτσι και το προσωπικό θα πρέπει να είναι updated και στο θέμα του φαγητού. Αν σαν πελάτης διαπιστώσεις πως ο σερβιτόρος δε γνωρίζει σχεδόν τίποτα για τα πιάτα που σερβίρονται, τότε καλό είναι να προτιμήσεις να τσιμπήσεις κάτι κάπου αλλού κι εδώ απλά να πιεις το ποτό σου. Αν από την άλλη σου προτείνει αυτός κάτι, τότε μάλλον οφείλεις να το δοκιμάσεις.

Πρέπει να είναι απλό

Θα έχεις προσέξει πως σε γενικές γραμμές τα μενού φαγητού σε μπαρ (και της Αθήνας) πάνω- κάτω μοιάζουν. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Όπως προείπαμε το φαγητό εδώ συνοδεύει το ποτό και όχι το αντίστροφο.

Φαγητό σε happy hour

Η πιο win-win situation για όλους είναι η προσθήκη κάποιων πιάτων στην happy hour ενός μπαρ. Εσύ θα πιεις και θα τσιμπήσεις, ο ιδιοκτήτης θα βγάλει χρήματα που δεν είχε υπολογίσει.

Aν είσαι μόνος, φάε στη μπάρα

Ίσως ένας από τους σημαντικότερους άτυπους κανόνες σε ένα μπαρ που σερβίρει φαγητό. Μην πιάσεις μόνος σου ένα τραπέζι, δεν θα είναι καλό για κανέναν. Όσο κι αν είσαι fan της ιδέας, πίστεψέ με, θα βοηθήσει.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ