2012-06-04 23:56:50
Φωτογραφία για ΜΕΡΚΕΛ - ΜΠΑΡΟΖΟ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη, τόνισαν η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά τη συνάντησή τους...

στο Βερολίνο.

Ο κ. Μπαρόζο δεσμεύθηκε πως θα πιέσει προς την κατεύθυνση της τραπεζικής ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ η κ. Μέρκελ δήλωσε, «θέλουμε περισσότερη Ευρώπη, όχι λιγότερη ευρωζώνη».

«Μιλήσαμε για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε με τη δημοσιονομική εξυγίανση όσο και με τις πολιτικές προώθησης της ανάπτυξης, οι οποίες για εμάς είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος» είπε η κ.Μέρκελ.

Αναφορικά με τη μετατροπή της νομισματικής ένωσης σε οικονομική ένωση, η καγκελαρίος ανέφερε ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο «είναι ένα από τα πρώτα βήματα και όχι από αυτά που την ολοληρώνουν». Προς αυτό το σκοπό, απαιτείται σημαντική ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των κοινοτικών οργάνων.


Σχετικά ειδικότερα με το ζήτημα του ευρωπαϊκού τραπεζικού τοπίου, η Άγνκελα Μέρκελ τόνισε τη σημασία «ειδικών οργάνων για την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν επανέλαβε πως το κεντρικό θέμα της Συνόδου Κορυφής θα είναι οι πολιτικές προώθησης της ανάπτυξης, λέγοντας πως η ίδια η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες -διαχωρίζοντας μεταξύ του «τι μπορούμε να κάνουμε σε βραχυπρόθεσμη και τι σε μακροπρόθεσμη βάση».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι τα ευρωομόλογα δεν αποτελούν τη σωστή λύση στην τρέχουσα κρίση της Ευρωζώνης.

Όπως είπε, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μετά από αρκετά χρόνια, αφού θα έχουν γίνει αρκετά βήματα προς την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η Συνάντηση έγινε ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ