2012-06-05 00:31:02
Φωτογραφία για H Ελλάδα δεν γυρίζει στο μνημόνιο
Τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τις παρουσίασε ο ίδιος την περασμένη Παρασκευή ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Λιβαδειά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «ο λαός ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ» ενώ ταυτόχρονα έθεσε το δίλημμα ότι «στις 17 Ιουνίου ή θα έχουμε κυβέρνηση των δανειστών - δηλαδή, μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - ή θα έχουμε κυβέρνηση του κυρίαρχου ελληνικού λαού». Ο κ. Τσίπρας είπε ότι πλησιάζει η ώρα του λαού, πλησιάζει η ώρα της ανατροπής, εκφράζοντας τη πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει στο Μνημόνιο, ενώ χαρακτήρισε τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ως το τελευταίο κρίσιμο δημοψήφισμα για το μέλλον αυτού του λαού και αυτού του τόπου.

Στη νέα επίθεσή του κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ο κ. Τσίπρας είπε ότι «αποσύρονται στο περιθώριο και την περιφρόνηση της Ιστορίας, αφού πρώτα λεηλάτησαν τη χώρα και μετά προσπάθησαν να την παραδώσουν όμηρο στους δανειστές της. Φεύγουν, πρόσθεσε και παίρνουν μαζί τους τη διαπλοκή, τους καναλάρχες, τους τραπεζίτες και την κα Μέρκελ, φεύγουν και παίρνουν μαζί τους την κινδυνολογία, το φόβο, την ανασφάλεια και την απόγνωση του μέσου Έλληνα».


Κατηγόρησε επίσης τα δύο κόμματα ότι φεύγουν και προσπαθούν να κρυφτούν από τους ασφαλισμένους του Δημοσίου που τους κατάντησαν ανασφάλιστους και αναγκάζονται να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους. Και αντί να απολογηθούν για τα εγκλήματά τους στον ελληνικό λαό, τόνισε, έχουν το θράσος να φορτώνουν τις ευθύνες τους στους επόμενους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρώην υπουργό Υγείας Α.Λοβέρδο να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για το μνημονιακό έκτρωμα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας - τον ΕΟΠΥΥ.

Ο λαός, είπε ο κ. Τσίπρας ενώνεται τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να σταματήσει τον κατήφορο του τόπου, για να σταματήσει τον κατήφορο των μισθών και των συντάξεων του εισοδήματος και της αποταμίευσης του ελληνικού λαού.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών κ. Μοσκοβισί, ότι υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ αν δεν τηρήσει το Μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας τον επέκρινε λέγοντας ότι πριν από λίγες ημέρες έλεγε ακριβώς τα αντίθετα και υπογράμμισε ότι όλες οι δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες δεν είναι τίποτα παραπάνω από πολιτικά ρουσφέτια που κάνουν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ή θα συνεχίσουμε να έχουμε, όπως είχαμε μέχρι τις εκλογές της 6ης Μαΐου, συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που θα μεταφέρει στο εσωτερικό τους εκβιασμούς υπέρ των συμφερόντων των δανειστών ή θα έχουμε τη μεγάλη, ιστορική αλλαγή για την Ελλάδα, αλλά και ελπίδα για την Ευρώπη: Δηλαδή, κυβέρνηση της Αριστεράς, με πρωταγωνιστή τον ακόμα πιο ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που θα εκπροσωπεί στο εξωτερικό την αξιοπρέπεια και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε το πρόγραμμα του κόμματος δηλώνοντας ότι έρχεται, όχι για να οδηγήσει την Ελλάδα πίσω στο παρελθόν που προετοίμασε την καταστροφή., αλλά για να ανοίξουμε, όλες και όλοι μαζί, το δρόμο προς το μέλλον.

Ο κ. Τσίπας επανέλαβε ότι στις 18 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ:

θα συγκροτήσει μικρό και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο,

Θα βάλει τέλος στις στρατιές των συμβούλων που υποκαθιστούν τη δημόσια διοίκηση. Που επικαλύπτουν και απονευρώνουν τα πιο άξια στελέχη της.

Που λειτουργούν ως κομματικό κράτος εν κράτει, και, συνήθως, προσφέρουν λίγα σε σχέση με τις υψηλές αμοιβές τους,

Θα δείξει ειλικρινή εμπιστοσύνη στη δημόσια διοίκηση και θα αξιοποιήσουνε τα στελέχη της στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των αποφάσεων, Θα βάλει τέλος στο πολιτικά απαράδεκτο και κοινωνικά προκλητικό φαινόμενο των χρυσοκάνθαρων κομματικών διοικητών και εντεταλμένων στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.

Τέλος στα golden boys με το δημόσιο δανεικό χρήμα.

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους ψηφοφόρους και των άλλων κομμάτων να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του, αλλά και τα άξια στελέχη του που θα το εφαρμόσουν, για το καλό όλων των Ελλήνων.

Πηγή: ΑΜΠΕ
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Έδεσαν» το κότερο του Λέοντα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Έδεσαν» το κότερο του Λέοντα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ