2012-06-05 00:17:03
Φωτογραφία για «Λεφτά υπάρχουν» αλλά ταυτόχρονα... «λεφτά δεν υπάρχουν»!
Μεγάλη κινητικότητα, αλλά και πεδίο αντιπαραθέσεων προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες η απόφαση των φαρμακοποιών, αλλά και... των φαρμακευτικών εταιρειών να μην δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους εργαζόμενους, λόγω των μεγάλων χρηματικών οφειλών από πλευράς ασφαλιστικών ταμείων.

Τόση μεγάλη ήταν η «πρεμούρα» των κομμάτων και των επικεφαλής τους, ώστε έπρεπε να δημοσιοποιηθούν μέσω ΜΜΕ, οι επικίνδυνες επιπτώσεις που είχε αυτή η άρνηση χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει σε ορισμένες κατηγορίες συνανθρώπων μας, που η μοίρα τους επιφύλαξε το «δώρο» των χρόνιων παθήσεων και να τρέξουν να επωφεληθούν (προεκλογική περίοδος γαρ) διεκδικώντας τον τίτλο του μεγαλύτερου φιλεύσπλαχνου, ο καθένας βέβαια για τον εαυτό του και τον κομματικό συνδυασμό που διεκδικεί.

Αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε το πρόβλημα και ο κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές, σε περιπτώσεις καρκινοπαθών, νεοπλασματικών ασθενειών και γενικότερα χρόνιων παθήσεων,άρχισαν οι παρεμβάσεις των «ΜΕΓΑΛΩΝ ΗΓΕΤΩΝ»


Ο κ. Σαμαράς, από την πλευρά της ΝΔ, ζήτησε, μετά από επικοινωνία με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό να βρεθούν άμεσα τα χρήματα για να δοθούν στην χορήγηση φαρμάκων, το ΠΑΣΟΚ, δια στόματος κ. Λοβέρδου (ο κ. Υπερήφανος για το ασφαλιστικό σύστημα που δημιούργησε επί υπουργίας του και τώρα εξαφανισθείς), ζήτησε να συγκληθεί σύσκεψη εκπροσώπων των κομμάτων για το θέμα. Η παρέμβαση αυτή, άναψε τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για σύμπτωμα ανθρωπιστικής κρίσης, το ΚΚΕ απέστειλε διάβημα στον Πρωθυπουργό και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, κάνουν λόγο για αθλιότητα αλλά και για απάθεια και ανεπάρκεια των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (όχι που δεν θα εκμεταλλευόταν και αυτή το ζήτημα) καταλογίζει την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος και την αδυναμία του κράτους στην αποπληρωμή των χρεών, στην δωρεάν θεραπευτική-νοσηλευτική πρακτική των τελευταίων ετών στους λαθρομετανάστες.

Όλοι μα όλοι τους, έχουν τις αιτιολογίες τους και την προτάσεις τους, στην αποκατάσταση τους προβλήματος που δημιουργήθηκε.

Κανείς μα κανείς όμως δεν προτίθεται να προτείνει, αφού όλων κοινή συνισταμένη είναι να βρεθούν τα χρήματα από πλευράς των ασφαλιστικών ταμείων (και κυρίως του ΕΟΠΥΥ), να δώσουν οι ίδιοι από τον κορβανά τους ένα μέρος των χρημάτων.

Να προτείνουν δηλαδή, να μην πάρουν ούτε ένα ευρώ από την εκλογική χρηματοδότηση που τους αναλογεί.

Ήδη από την προηγούμενη εκλογική περίοδο (της 6ης Μαΐου), τους καταμερίσθηκε ποσό περίπου 64 εκ. ευρώ για όλα τα κόμματα που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία (σύμφωνα με αποφάσεις της Ελληνικής Βουλής και της Διακομματικής επιτροπής εκλογών).

Επίσης μοιράσθηκαν περίπου 4,2 εκ. ευρώ (σύμφωνα με απόφαση τους Υπουργείου Εσωτερικών) τα παρακάτω κόμματα :

Α. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΝΔ) (874.844,80 €)

Β. ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (779.314,42 €)

Γ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) (611.642,74 €)

Δ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (492.663,12 €)

Ε. Κ.Κ.Ε. (393.428,92 €)

ΣΤ. ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (323.624,24 €)

Ζ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (283.561,72 €)

Η. ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (ΛΑ.Ο.Σ) (134.242,58 €)

Θ. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ (136.121,28 €)

Ι. Δημοκρατική Συμμαχία ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (118.556,18 €)

Με περισσή ικανοποίηση ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών κ. Μανιτάκης, δήλωνε μετά την συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής εκλογών της 22/5/12 :

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να τα υπολογίσουμε με βάση κάποιους συντελεστές. Το ποσό που προορίζονταν και προβλεπόταν ήταν κάτι περισσότερο από 6 εκατομμύρια ευρώ για όλους. Αυτό το ποσό θα υποστεί μία σημαντική μείωση, με τη συναίνεση των κομμάτων. Καταρτίζουμε τον προϋπολογισμό των εκλογικών δαπανών και θα σας ανακοινωθεί. Επί τη ευκαιρία, θέλω να σας δηλώσω, ότι ο προϋπολογισμός για τις εκλογές αυτές είναι μειωμένος περίπου – ίσως και περισσότερο – από 30%, σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου και ανάλογα με την κατανομή που θα κάνουμε θα υπολογίσουμε και το ποσό αυτό. Πάντως τα κόμματα – αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα – δέχτηκαν μία σημαντική, δραστική θα έλεγα μείωση του ποσοστού που θα μπορούσαν θεωρητικά να πάρουν.»

Επίσης σύμφωνα με άλλη απόφαση του παραπάνω υπουργού, καθορίζεται το όριο επιτρεπόμενης εκλογικής δαπάνης κάθε υποψηφίου, ανάλογα με την περιοχή υποψηφιότητας (Αριθμ. Πρωτ. 20596/ 24-5-12, Διεύθυνση εκλογών), που κυμαίνεται από 18.000 € μέχρι 135.000 €, δίχως όμως να μπει στο κόπο κανείς τους, να εξηγήσει για ποιο λόγο να ξοδευτούν τόσα χρήματα για διαφήμιση του έργου τους, αφού γνωρίζουμε ΟΛΟΙ οι Έλληνες πως έχουν μερίδιο ευθύνης όλοι τους για το κατάντημα της χώρας μας.

Γνωρίζοντας επίσης, αφού υπάρχουν πάμπολλες καταγγελίες πως οι εκλογικές δαπάνες διαφέρουν κατά πολύ (προς τα πάνω) από τα δηλωθέντα ποσά.

Ποια λοιπόν καλύτερη διαφήμιση (Υποψηφίων και κομμάτων), απ’ την δωρεάν παραχώρηση της εκλογικής τους δαπάνης και κρατικής χρηματοδότησης στην επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος που ενέσκηψε με την χορήγηση φαρμάκων, όχι μόνο στους χρόνια πάσχοντες, αλλά γενικότερα σε όλους τους ασφαλισμένους.

Όταν διατυμπανίζουν με παρρησία, ότι θα φροντίσουν για το κοινό καλό, ποια καλύτερη διαφήμιση για αυτούς, από την παραχώρηση μέρους της βουλευτικής τους αποζημίωσης στην διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων. Υπάρχουν όπως ξέρετε και κόμματα που ισχυρίζονται ότι οι βουλευτικές αποζημιώσεις (Βλέπε ΚΚΕ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πχ) πηγαίνουν στο κόμμα και πως οι βουλευτές αρκούνται σε μικρότερα ποσά που βοηθούν στην επιβίωση τους ως πολιτικά πρόσωπα.

ΕΔΩ είναι λοιπόν η ευκαιρία να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ότι πράγματι είναι κοινωνικά τα κίνητρα που τους οδηγούν στο δρόμο για το κοινοβούλιο, έτσι μόνο θα αποδείξουν ότι «το Βουλευτιλίκι» είναι λειτούργημα και όχι καθ’ έξιν επάγγελμα.

Τότε είμαι σίγουρος, αγαπητοί συνοδοιπόροι, ότι η πλειονότητα των Ελλήνων θα τους ψηφίσει «μονοκούκι», ακόμη και αν αντιπροσωπεύουν αντίθετους πολιτικούς χώρους.

Τότε μόνο θα πάψουμε να ζούμε δίχως δαπάνες διαφήμισης του κοινοβουλευτικού τους έργου, τότε μόνο θα πεισθούμε ότι είναι άξιοι εκπρόσωποι στην Δημοκρατία που ονειρεύτηκαν και δημιούργησαν οι πρόγονοί μας.

Τότε μόνο θα πάψουμε να ονειρευόμαστε ότι ζούμε στην χώρα που δημιούργησε την Δημοκρατία, τότε μόνο θα ξυπνήσουμε απ’ τον εφιάλτη που ,μας οδήγησαν να ζούμε.

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ