2012-06-05 01:54:03
Φωτογραφία για Χανιά: Ολοκληρώνεται ο ξενώνας εφήβων στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας
Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να ολοκληρωθεί ο ξενώνας εφήβων στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, που πρόκειται να φιλοξενεί... παιδιά που αποφοιτούν από το Κέντρο μέχρι αυτά να αποκατασταθούν επαγγελματικά. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα εγκαίνια του Κέντρου αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Ιουνίου, ενώ το κτήριο θα μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 8 άτομα συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ομαλή κοινωνική τους ένταξη.

«Η κατασκευή του ξενώνα έχει ολοκληρωθεί κατά 85 - 90% και ουσιαστικά απομένει η τοποθέτηση επίπλων, ενώ το βάψιμο ολοκληρώνεται σήμερα - αύριο. Υπολογίζεται, λοιπόν, ότι τις επόμενες ημέρες ο ξενώνας πρόκειται να παραδοθεί στην κοινωνία ώστε να λειτουργήσει», σημείωσε, μιλώντας στα 'Χ.Ν.', ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Αποφοίτων Κέντρων Παιδικής Μέριμνας, Στράτος Πουμπλάκης και πρόσθεσε ότι η δημιουργία του ξενώνα που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αποφοίτων αποτέλεσε 'όνειρο ζωής' για τα μέλη του.


«Το θέμα του ξενώνα το παλεύουμε τα τελευταία 6 - 7 χρόνια και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Χανιώτες για τη συμπαράστασή τους, αλλά και όλους όσοι μας βοήθησαν», τόνισε ο κ. Πουμπλάκης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει ο ξενώνας θα μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 6 με 8 άτομα, ανάλογα με τις ανάγκες που θα υπάρχουν και διαθέτει δίκλινα, αλλά και μονόκλινα δωμάτια, με ξεχωριστό για το καθένα λουτρό, ενώ παράλληλα προβλέπονται κοινόχρηστη κουζίνα και σαλόνι.

Ο κ. Πουμπλάκης υπογράμμισε ότι η συμβολή του ξενώνα θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ομαλή κοινωνική ένταξη των αποφοίτων του Κέντρου καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά αυτά δεν απολαμβάνουν οικογενειακής στήριξης.

«Σκοπός του ξενώνα είναι να φιλοξενεί παιδιά τα οποία μετά την αποφοίτησή τους θα αναζητούν δουλειά. Ετσι θα μένουν στον ξενώνα μέχρι να βρουν εργασία. Υπάρχουν πολλά παιδιά, τα οποία φεύγουν από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, αλλά δεν έχουν οικογενειακή υποστήριξη. Αυτό, λοιπόν, το διάστημα είναι πολύ κρίσιμο και θεωρούμε ότι πρέπει να τα βοηθήσουμε ώστε να βρουν μια δουλειά, να ορθοποδήσουν και να μπορέσουν να προχωρήσουν τη ζωή τους», τόνισε ο κ. Πουμπλάκης και συμπλήρωσε ότι εκτός από αυτή τη λειτουργία ο ξενώνας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κάποιους εφήβους που για οποιονδήποτε λόγο χρειάζεται να απομακρυνθούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον μετά από απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών (Πρόνοιας, Εισαγγελίας κ.λπ.).

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Παγκρήτιος Σύλλογος Αποφοίτων Κέντρων Παιδικής Μέριμνας, εκτός του ότι είχε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Κέντρου, πρόταση την οποία είχε κάνει αποδεκτή η τότε διοίκηση του Κέντρου το 2005 - 2006, βοήθησε και οικονομικά το εγχείρημα, ενώ, όπως διευκρίνισε ο κ. Πουμπλάκης, μόλις ολοκληρωθεί η όλη προσπάθεια ο Σύλλογος θα εκδώσει ανακοίνωση που θα αναφέρονται αναλυτικά τα ποσά ώστε να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία.

«Ελπίζουμε, αν όλα πάνε καλά, την Κυριακή 10 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του ξενώνα και καλούμε όλους τους Χανιώτες να παραβρεθούν σε αυτά», είπε καταλήγοντας ο κ. Πουμπλάκης.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Υπερχείλισε ο Στρυμόνας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Υπερχείλισε ο Στρυμόνας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ