2012-06-05 09:50:04
Φωτογραφία για Ομογενειακό ψήφισμα για την ΠΓΔΜ
Τα μέλη της Παμμακεδονικής Ένωσης Ηνωμένων Πολιτειών επανέλαβαν ότι δεν αποδέχονται λύση για την ονομασία της ΠΓΔΜ που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του. Στο ψήφισμα, που εγκρίθηκε στο τέλος του 66ου συνεδρίου της ομογενειακής αυτής οργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Φιλαδέλφεια από τις 25 μέχρι τις 28 Μαΐου, αναφέρεται επίσης ότι οι σύνεδροι αναγνωρίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Στο ψήφισμα τονίζεται ότι «η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Η ιστορία της Μακεδονίας και, ειδικά η ονομασία της, δεν είναι διαπραγματεύσιμη και ως πατρική κληρονομιά δεν δύναται να παραχωρηθεί σε τρίτους».

Μεταξύ άλλων, καταγράφεται το αίτημα της Παμμακεδονικής Ένωσης προς την ελληνική κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία της χώρας, καθώς και προς την αμερικανική κυβέρνηση και την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα, όπως «η τελική ονομασία της πΓΔΜ ξεχωρίζει με ακρίβεια το σλαβικό πληθυσμό αυτής της χώρας από εμάς τους Μακεδόνες».


Μέσα στα πλαίσια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις για την Ελλάδα και την ελληνική ιστορία. Ένα από τα θέματα ήταν η «Μακεδονική κληρονομιά», με εισηγητές τον Σερ Μαλίκ (αντιπρόσωπο της φυλής των Καλάς στον ΟΗΕ) και τους καθηγητές Μάρκο Τέμπλαρ και Νίνα Γκατζούλη.

Τα επιχειρήματά τους επικεντρώθηκαν στο θέμα: «Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να δεχθεί μια μόνιμη ονομασία της ΠΓΔΜ, που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία».

Στο πάνελ συμμετείχε και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Καθημερινή», Νίκος Ξυδάκης, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη ύπαρξης στρατηγικής για την αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ