2018-08-03 14:23:18
Φωτογραφία για Αντιδράσεων συνέχεια για τον Οικογενειακό γιατρό
Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Για «κάκιστο σχεδιασμό και ακόμη χειρότερη υλοποίηση» των αλλαγών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΙΣΠ).

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι στη διάθεσή μας, οι ΤΟΜΥ -όσες από αυτές λειτουργούν- είναι στελεχωμένες με το 40% του ιατρών που απαιτούνται, όσο για τα ποσοστά πληθυσμού που έχουν εγγραφεί σε οικογενειακό ιατρό, η εκτίμηση μας είναι ότι είναι πολύ χαμηλότερα», αναφέρει ο ΙΣΠ. Καλούν δε, το Υπουργείο να δώσει στη δημοσιότητα τα «πραγματικά στοιχεία κάλυψης από ιατρικό προσωπικό, τόσο Πανελλαδικά, όσο και κατά περιφέρεια, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που έχει δηλώσει οικειοθελώς οικογενειακό ιατρό».

Διαβάστε επίσης: Αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το νέο σύστημα παραπομπών της ΠΦΥ

«Τόσο ο Ιατρικός Κόσμος, όσο και οι Πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη τους σε ένα σύστημα που ουσιαστικά καταργεί την ελεύθερη επιλογή ιατρού και δημιουργεί πρωτοβάθμια περίθαλψη πολλών ταχυτήτων», σημειώνεται.


Την ίδια ώρα χαρακτηρίζει ουσιαστικά ανύπαρκτη την ενημέρωση του Ελληνικού λαού για μία τόσο μεγάλη αλλαγή «Από τη στιγμή λοιπόν που -κατά την άποψή μας- το νέο σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει, τί θα συμβεί από σήμερα;;Οι ασφαλισμένοι που έχουν πληρώσει χιλιάδες ευρώ σε ασφαλιστικές καλύψεις, θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά τον προσωπικό τους ιατρό;; Και μάλιστα όταν το σύστημα δεν θα μπορεί να τους καλύψει τόσο σήμερα, όσο και στο επόμενο χρονικό διάστημα;;», διερωτάται ο ΙΣΠ.

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για τον Οικογενειακό Ιατρό

Τέλος οι γιατροί του Πειραιά αναρωτιούνται «γιατί μια τόσο σοβαρή ανακοίνωση την υπογράφει ο Αντιπρόεδρος και όχι ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ;;».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ