2012-06-05 12:45:04
Φωτογραφία για VIDEO: ΣΤ. ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ: Η Χρυσή Αυγή είναι ένα επικίνδυνο καρτούν!
Με αφορμή το καινούργιο του έργο με τίτλο «Δε Μασάμε!!! 2012 Φιλιά!«, ο Σταμάτης Κραουνάκης ήταν για άλλη μια φορά χειμαρρώδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο 3pointmagazine.

Ερωτηθείς τι είναι η κρίση για τον ίδιο, ο συνθέτης σχολίασε: «Αυτό που είναι κρίση, είναι ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που τα έχει παίξει. Καταρρέει το καπιταλιστικό σύστημα. Στην ουσία αν εξαιρέσει κανείς τις 2 δεκαετίες πριν τον πόλεμο, μέχρι τα  χουντικά μεταπολεμικά καθεστώτα, τα οποία δοκίμασαν να μηδενίσουν τη μηχανή, από κει και πέρα ξανάρχισε αυτή να δουλεύει».

O Σταμάτης Κραουνάκης τόνισε ότι «όχι μόνο έχουμε πιάσει πάτο, αλλά είμαστε κάτω από αυτόν», ενώ σχολίασε και τη ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής. «Δίνουμε πολλή σημασία νομίζω. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα επικίνδυνο καρτούν στο οποίο αν δώσουμε τροφή για αναμετάδοση θα γίνει τέρας. Θα ξεφουσκώσει κι άλλο. Άστε το ήσυχο. Είναι βέβαια παιδί του ΠΑΣΟΚ και αυτό. Τα 5 χρόνια Καραμανλής δεν έρχονται σε αντίθεση με 25 χρόνια διάλυση. Και ακόμα δυστυχώς κάποια έντυπα εθελοτυφλούν. Αρνούνται να δουν την αλήθεια».


«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα επικίνδυνο καρτούν στο οποίο αν δώσουμε τροφή για αναμετάδοση θα γίνει τέρας»

Όσον αφορά την άνοδο της Αριστεράς, αλλά και την αδυναμία εύρεσης κοινής γραμμής πλεύσης; » Το ΚΚΕ δεν στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίζω ΚΚΕ και σας μιλάω από τη θέση του ψηφοφόρου, όχι του στελέχους, που για πρώτη φορά όμως δεν θα το ψηφίσει. Θα στηρίξω την νέα αυτή τάση, με ενδιαφέρει να αλλάξει η εικόνα.

Με ενδιαφέρει να φύγει για πάντα το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θεωρώ ριζικό καταστροφέα. Δεν θέλω να το ξαναδώ μπροστά μου. Και τα 2 βασικά τέως μεγάλα κόμματα».

Παρά τη συγκεκριμένη άνοδο, ο Σταμάτης Κραουνάκης πιστεύει ότι «ο Έλληνας στο σπίτι του βαθιά μέσα είναι δυστυχώς ακόμα δεξιός. Το ελληνικό σπίτι στην εσωτερική του ρίζα στην πλειοψηφία είναι σπίτι με συμπεριφορά δεξιά. Δεν ξέρω αν θα ξεριζωθεί».

«Με ενδιαφέρει να φύγει για πάντα το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θεωρώ ριζικό καταστροφέα»

Τέλος, ο συνθέτης μίλησε και για τα πράγματα που (δεν) έχουν αλλάξει στην καθημερινότητά του.

«Η καθημερινότητα μου δεν έχει αλλάξει. Εγώ μια ζωή ήμουν μέσα στη δουλειά. Δεν έχω καταλάβει κάτι. Σχετικά με το οικονομικό, κατεβάσαμε το εισιτήριο για παράδειγμα στην παράσταση.  Άλλωστε από αυτή την ιστορία της σπείρας δεν είχα ποτέ αμοιβή. Έχω ένα έργο, το οποίο από τη μεταδοτικότητά του μου αποφέρει χρήματα και μπορώ να ζω. Έχω αποθηκευμένο απόθεμα».

Δείτε το βίντεο prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δολοφόνοι του Ε.Σ.Υ...!!!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δολοφόνοι του Ε.Σ.Υ...!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ