2012-06-05 13:28:48
Φωτογραφία για Fitch «Αν φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη,  θα υποβαθμίσουμε  και τη ...Γερμανία!»
Κατηγορηματικός είναι ο Πολ Ρόουκινς, υπεύθυνος της Fitch Ratings για την Ελλάδα: Εάν η χώρα μας «αποχωριστεί» το ευρώ, τότε η Fitch θα υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα όλων των ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης που έχουν αξιολόγηση ΑΑΑ, της Γερμανίας συμπεριλαμβανομένης.

Όπως μάλιστα τονίζει ο κ. Ρόουκινς στη... συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Realnews», ο οίκος αξιολόγησης τον οποίο εκπροσωπεί ίσως να μην περιμένει καν να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, για να υποβαθμίσει ... τους πάντες- ανάμεσά τους και τη Γερμανία: Όπως υπογραμμίζει αυτό μπορεί να γίνει ακόμη κι αν «τεθεί στα σοβαρά» ζήτημα ελληνικής αποχώρησης από την Ευρωζώνη.

Μεταξύ άλλων, το στέλεχος της Fitch υπογράμμισε:

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει μηχανισμός που θα μπορούσε να επιτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Και, βέβαια, πιστεύω πως οι χώρες-μέλη της Ευρωζώνης δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουν στη δημιουργία ενός τέτοιου μηχανισμού
. Ο λόγος είναι ότι καμία από τις χώρες που μοιράζονται το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα δεν θα επιθυμούσε την επιστροφή οποιασδήποτε χώρας στο εθνικό της νόμισμα, εξαιτίας των τεράστιων αρνητικών συνεπειών που θα είχε αυτό για τις υπόλοιπες. Το πιο κρίσιμο για την πορεία του ευρώ, όμως, είναι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Αν φανεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, εμείς θα υποβαθμίσουμε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης».

Απαντώντας σε ερώτηση της «Realnews» σχετική με την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρώπη, ο κ. Ρόουκινς ανέφερε:

«Σε όλες τις περιπτώσεις, αυτές οι στρατηγικές πρέπει να βρουν την ισορροπία μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης. Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα κάνει η Ευρώπη αυτή την περίοδο, ξέρω όμως ότι η εξισορρόπηση της λιτότητας με την ανάπτυξη είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα».
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Υπηρέτης «δύο» αφεντάδων…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Υπηρέτης «δύο» αφεντάδων…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ