2018-08-14 23:03:48
Φωτογραφία για Tι απαντάει η ΑΑΔΕ για την κατάσχεση επιδόματος πυρόπληκτου στο Μάτι
Άμεση αντίδραση Πιτσιλή, «λύθηκε το πρόβλημα», συντονισμός με το υπουργείο Υποδομών για να αποτραπεί ανάλογο σοκ καθώς δεν είχε χαρακτηριστεί ακατάσχετο το ποσό

Απάντηση στο θέμα που προέκυψε με την κατάσχεση επιδόματος πυρόπληκτου στο Μάτι λόγω χρεών ΕΝΦΙΑ δίνουν πηγές της Ανεξάρτητης ΑΑΔΕ οι οποίες σημειώνουν ότι το ζήτημα έχει λυθεί.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν συγκεκριμένα ότι «η κατάσχεση από την εφορία ήρθη» και ότι «το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή είτε το υπουργείο που πίστωσε το επίδομα (μάλλον το Υποδομών) είτε η τράπεζα, δεν χαρακτήρισαν "ακατάσχετο" το ποσό».

Το πρόβλημα προέκυψε διότι το ηλεκτρονικό σύστημα της εφορίας είναι «τυφλό» και δεν μπορεί να αναγνωρίσει τι ποσό είναι αυτό που πιστώνεται στο λογαριασμό αν δεν δηλωθεί.

Κατά τις πληροφορίες ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έδωσε εντολή στις εφορίες να είναι πιο προσεκτικές στο χειρισμό ανάλογων περιπτώσεων και ποσών, κοινώς να έχουν υπόψη τους ότι ενδέχεται να είναι επιδόματα τέτοιου είδους.


Επιπλέον, προς αποφυγή ανάλογων καταστάσεων εξετάζεται τις τελευταίες ώρες -σε επικοινωνία μεταξύ ΑΑΔΕ και Γενικής Γραμματείας υπουργείου Υποδομών- η λύση να αίρονται κεντρικά οι κατασχέσεις.

Με άλλα λόγια να αποστείλει η Γενική Γραμματεία Υποδομών τη λίστα με τους δικαιούχους του επιδόματος από την τραγωδία ούτως ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι δικαιούχοι με τα δικαιολογητικά στο χέρι για να άρουν ενδεχόμενες κατασχέσεις λογαριασμών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ