2012-06-05 18:51:37
Φωτογραφία για «Ναυάγιο» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ντιμπέιτ!
Σε "ναυάγιο" οδηγήθηκε τελικά το ζήτημα της διεξαγωγής του ντιμπέιτ,  μεταξύ των αρχηγών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν για διεξαγωγή του την ερχόμενη Δευτέρα.

Για τον ίδιο λόγο υπήρξε σήμερα,  σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, συνάντηση   μεταξύ του Νίκου Παππά, διευθυντή  του πολιτικού γραφείου του Α. Τσίπρα,  και του Γιώργου  Μουρούτη, διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ στο Νέο Κόσμο, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει οριστικά η κατάσταση και να υπάρξει συμφωνία για τους όρους διεξαγωγής του.  Ζήτημα αιχμής είναι και το αν θα πρέπει να γίνουν ένα ή δύο ντιμπέιτ, με τη συμμετοχή μόνο των αρχηγών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη περίπτωση και τη συμμετοχή των αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων στη δεύτερη.     

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι ο  ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόταν  σχετικά με το ντιμπέιτ:  

«Θεωρούμε ότι ένα ντιμπέιτ με παράλληλους μονολόγους, προκάτ ερωτήσεις ανάμεσα στους δυο πολιτικούς αρχηγούς θα ήταν μια συζήτηση με μειωμένο πολιτικό ενδιαφέρον και πολιτική σημασία.


Αντίθετα, ένας ανοιχτός δημοκρατικός διασταυρούμενος διάλογος, κατά τα πρότυπα της πρόσφατης εμπειρίας των γαλλικών προεδρικών εκλογών, με ευθύνη της δημόσιας τηλεόρασης, θα προσέδιδε ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ένα ουσιαστικό περιεχόμενο σε μια τέτοια συζήτηση».

Σφοδρή επίθεση Μιχελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Από τη ΝΔ θεωρούν προσχηματική την ανακοίνωση,  επιρρίπτουν την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζουν ότι ενώ είχε επέλθει πλήρης συμφωνία το κόμμα της Αριστεράς υπαναχώρησε.

Η ίδια συμφωνία προέβλεπε σύμφωνα με πληροφορίες την διεξαγωγή  διαλόγου σε  πέντε θεματικές ενότητες και τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τον έναν  αρχηγό στον άλλον, όπως στις πρόσφατες εκλογές στη Γαλλία. 

Από τη ΝΔ διευκρινίζεται επίσης ότι ουδέποτε είχε τεθεί  ο όρος για μαγνητοσκοπημένο ντιμπέιτ.

Σε ανακοίνωση του ο  εκπρόσωπος της  ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης αποδίδει την πλήρη ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο και εξαπολύει εφ' όλης της ύλης σφοδρή επίθεση. Στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται μεταξύ άλλων:     

«Την ώρα που είχαν απολύτως συμφωνηθεί οι βασικοί άξονες και το πλαίσιο της τηλεμαχίας και ενώ οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν  για την έκδοση κοινής ανακοίνωσης εντός της ημέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο χθες το απόγευμα, όσο και σήμερα το μεσημέρι, εξέδωσε εσπευσμένα, δύο ανακοινώσεις, αγνοώντας ακόμα και τον ίδιο του τον λόγο και κατεδαφίζοντας όλα όσα είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί.

Δεύτερον, ενώ είχε από κοινού αποφασιστεί ότι ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου θα ήταν ο δημοσιογράφος  που με την αντικειμενικότητα, το κύρος και την εμπειρία του, ως κοινώς αποδεκτό πρόσωπο, θα συντόνιζε την τηλεμαχία, ο ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά έβαλε στο τραπέζι και νέο όνομα δημοσιογράφου, που όμως (πάλι από κοινού) δεν είχε προκριθεί.

Μόλις οι εκπρόσωποί Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ  έδωσαν τα χέρια για την  τηλεμαχία των δύο αρχηγών, αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να τα ανακατέψει όλα:  ονόματα δημοσιογράφων, διαδικασίες, ακόμα και εμπαιγμό των  άλλων κομμάτων, με στόχο να τα τινάξει όλα στον αέρα Κατανοούμε την αγωνία του κ. Τσίπρα να εξηγήσει τις θέσεις του για την στήριξή του από το λόμπι της δραχμής, την υπόθαλψη της τρομοκρατίας, την ελληνοποίηση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, την έξοδό μας από το ΝΑΤΟ, τις πορείες της Νεολαίας του στα Σκόπια με στόχο να τους δοθεί το όνομα «Μακεδονία», και της μόνιμης συνηγορίας του υπέρ του παρεμπορίου και των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν τα κέντρα των Ελληνικών πόλεων.

Κατανοούμε την αγωνία του κ. Τσίπρα, να εξηγήσει μπροστά στον κ. Σαμαρά, το ακοστολόγητο υποτιθέμενο πρόγραμμά του που μας οδηγεί στη δραχμή και την απομόνωση.

Κατανοούμε την αγωνία του να δικαιολογήσει τις 7 από τις 12 συνιστώσες του, που μανιωδώς επιζητούν την έξοδο από την Ευρώπη.

Κατανοούμε την αγωνιά του να δικαιολογήσει τους βουλευτές του που ανοιχτά μιλούν για επιστροφή στη δραχμή, και πιο αιματηρή φορολόγηση των εισοδημάτων και των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών.

Η δημόσια συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ξεκάθαρα την ανευθυνότητα και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα του τόπου.

Όπως και να χει, τα αποκαλυπτήρια της επικίνδυνης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του ΕΥΡΩ, των θέσεων εργασίας, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα,  θα τα αποκαλύψει, με κάθε άλλο τρόπο, στον Ελληνικό λαό, η Νέα Δημοκρατία».

ΣΥΡΙΖΑ: «θρασύδειλη η στάση της ΝΔ»

Από την πλευρά του πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στη ΝΔ, με ανακοίνωση -απάντησή  του, την μη διεξαγωγή ντιμπέιτ.  

«Η ΝΔ μετά από σιγή ημερών  αποφασίζει τελικά να ανακοινώσει την προειλημμένη της απόφαση για μη διεξαγωγή ντιμπέιτ, φοβούμενη την προβολή και την αντιπαράθεση των θέσεων των κομμάτων μπροστά στον ελληνικό λαό. Πρόκειται για μια θρασύδειλη πολιτική στάση που την εκθέτει ανεπανόρθωτα» επισημαίνεται  στην ανακοίνωση.

Υποστηρίζει ακόμη ότι δεν είχε υπάρξει καμία συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων και ότι  η ΝΔ κατ’ εξακολούθηση έψαχνε για προσχήματα και κρυβόταν, αναβάλλοντας τις επαφές μεταξύ των εκπροσώπων τύπων των κομμάτων, ενώ παράλληλα διέρρεε ψευδώς ότι η συμφωνία είχε κλείσει. «Στη σημερινή συνάντηση μεταξύ του κ.Παππά και του κ.Μουρούτη, που έγινε μετά από επίμονες οχλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να εξακριβωθεί επιτέλους αν η ΝΔ επιθυμούσε το ντιμπέιτ και με δεδομένο ότι ο χρόνος ήταν ασφυκτικός, αποκαλύφθηκε ότι ο κ.Σαμαράς φοβάται» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ακόμη «επικοινωνιακό πυροτέχνημα» τα όσα υποστηρίζει η ΝΔ και αναφέρει ότι επιμένει στη θέση του  για διεξαγωγή δύο  ντιμπέιτ,  ένα  με εκπροσώπους όλων των κομμάτων πλην της Χ.Α και ένα με τον κ.Σαμαρά,  «στο πλαίσιο ενός ανοιχτού και ζωντανού διαλόγου, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι δύο παράλληλους μονολόγους.  Ένα διάλογο που όπως αποδεικνύεται ο κ.Σαμαράς δεν μπορεί να αντέξει. Αυτές οι προτάσεις μας παραμένουν σε ισχύ και ζητούμε συγκεκριμένη απάντηση και όχι υβρεολόγια».
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ