2012-06-05 18:50:25
Φωτογραφία για Οι Κρητικοί παίρνουν τα... φαράγγια!
"Μόδα" για τους Κρητικούς έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η εξόρμηση στα φαράγγια του νησιού! Σειρά έχει το μαγευτικό φαράγγι... της Αγίας Ειρήνης για όσους αναζητούν λίγη περιπέτεια!

Ο Παγκρήτιος Όμιλος Διάσχισης και Εξερεύνησης Φαραγγιών (Π.Ο.Ε.Φ.-www.canyon.gr) με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων ζωής και επαφής με τα φαράγγια της Κρήτης διοργανώνει την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 μονοήμερη πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης.

Στην πεζοπορία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι αρκεί να είναι υγιείς.

Αναχώρηση από το Ηράκλειο στις 7:00 το πρωί της Κυριακής. Αναχώρηση από το χωριό της Σούγιας στις 17.30. Επιστροφή στο Ηράκλειο περίπου στις 20:30 το βράδυ. Δηλώσεις συμμετοχής και εξόφληση απαραίτητα μέχρι τη Πέμπτη 8 Ιουνίου 2012.

Το Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης βρίσκεται δυτικά των Λευκών Ορέων, 43 χλμ από τα Χανιά. Έχει μήκος 7,5 χλμ και είναι τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 και ο χρόνος που απαιτείται για την διάβασή του είναι περίπου 3 ώρες (2-4).


Το φαράγγι τελειώνει στο χωριό Σούγια σε μια πανέμορφη παραλία (θα υπάρχει χρόνος για μπάνιο περίπου 4,5 ώρες). Μέσα στο φαράγγι βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη ζώων όπως ο Κρητικός αίγαγρος (κρι κρι) και φυτρώνουν αρκετά είδη δέντρων, φυτών και βοτάνων.

Την εποχή της Τουρκοκρατίας μέσα στο φαράγγι στη θέση "Πολλά σπιτάκια" είχαν τα κρησφύγετά τους οι επαναστάτες. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν η όμορφη εκκλησία του Χριστού που χτίστηκε το 1358 μ.Χ. και ο ναός του Αγ. Γεωργίου που χτίστηκε το 1460 μ.Χ. Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πεζοπορικό φαράγγι στα Χανιά μετά το φαράγγι της Σαμαριάς.

Η πεζοπορία στο μεγαλύτερο μήκος της γίνεται υπό σκιά επίσης υπάρχουν πολλές πηγές και σημεία που μπορεί κάνεις να ξεκουραστεί. Το μονοπάτι είναι εύκολο και η υψομετρική διαφορά 600 μέτρα (Σαμαριά 1200 μέτρα). Το κόστος συμμετοχής κατ’άτομο είναι 20 ευρώ και περιλαμβάνει τη μεταφορά με λεωφορείο στην αρχή του φαραγγιού από το Ηράκλειο και τη μεταφορά από εκεί στο Ηράκλειο.
creteplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκοψε το μαλλί ο Ράμος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εκοψε το μαλλί ο Ράμος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ